Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Se cauta cheia timpului liber, cu si pentru tineri

- Advertisement -
Timpul liber poate fi în egală măsură atât prieten, cât şi duşman. De aceea, este foarte important ca tinerii să valorifice la maximum avantajele şi să diminueze pe cât posibil consecinţele neplăcute.  Cum sa gasesti drumul corect al timpului liber va fi tinta unui proiect cofinantat de Agentia Nationala pentru Sport si Tineret intitulat “Cu si pentru tineri” pus la cale de Asociatia turistica Ghizii Romaniei. Tabara din cabana  Gura Râului” va fi organizata la Zarnesti (judetul Brasov) in perioada 21-28 octombrie 2012 pentru un grup de 45 persoane cu varste de la 14 la 35 de ani.
Prin participarea gratuita la proiect, tinerii vor avea oportunitatea de a descoperi şi alte modalităţi de petrecere a timpului liber. Schimbul de informaţii şi de experienţă, precum şi participarea la activităţi comune, vor conduce la o înţelegere cât mai bună a necesităţii de fructificare a timpului liber în favoarea persoanelor implicate.
Prin activitatiile pe trasee montane, escalada, tiroliana, jocuri tip teambuilding, jocuri indoor de cunoastere, metode de educatie non-formala, debate-uri asupra alternativelor de petrecerea timpului liber prin miscare in natura cei 45 de tinerii vor fi incurajati să petreacă mai mult timp în natură în vederea formării şi dezvoltării de abilităţi şi comportamente „verzi”, sănătoase şi responsabile în rândul acestora.
Locatia taberei a fost gasita de organizatorii in urma unui casting pentru a garanta succesului proiectului, fiind selectata una din locurile alese de producatorii filmului Cold Mountain realizat in 2002 in zona orasului Zărneşti. „Cold Mountain, cu piscurile lui ascutite ce îmbrãtiseazã cursurile apelor… Le stia pe nume, dar si le-a spus în soaptã ca si cînd ar fi fost cuvinte vrãjite pentru a se apãra de lucrurile de care se temea cel mai tare.”
Charles Frazier „ Cold Mountain ”
Dupã secventele de bãtãlie, echipa de realizatori a pãrãsit Bucurestiul pentru a merge la Poiana Brasov, în Transilvania în ceea ce este cunoscut sub numele de „Alpii Transilvãneni”. Aici, lîngã Râsnov, scenograful Dante Ferretti a construit Black Cove Farm, acea fermã americanã traditionalã, specificã secolului 19, încojuratã de cîmpii, case pentru sclavi, hambare si grajduri, cu o grãdinã de flori. Aici au fost filmate scenele în care reverendul (Donald Sutherland) îl ia pe Inman sã-i arate împrejurimile si unde rãmîne Ada singurã.Au fost filmate alte scene la o localitate de munte, Zãrnesti, nu departe de Poiana Brasov, unde Ferretti a plasat întreaga comunitate de la Cold Mountain. Aici au fost trase scenele de la începutul filmului, inclusiv scena în care Inman o întîlneste pe Ada. Aici Ferrretti a construit 32 de case, un sant de scurgere, un magazin, o spãlãtorie si o bancã.
Desi s-a filmat luni in sir la celebra productie americana si s-a investit enorm in construirea decorurilor, din ele n-a ramas nicio urma. Unul dintre cele mai importante filme realizate (si) in Romania ”Cold Mountain,, film de Oscar, cu Nicole Kidman si Jude Law, care a avut un buget de 83 milioane de dolari. Toate bataliile din timpul razboiului civil american au fost filmate in Carpati, iar restul scenelor, in Statele Unite, in Virginia si Carolina de Sud. Realizarea decorurilor pentru scenele filmate in Romania a costat intre 5 si 8 procente din bugetul total al filmului, adica peste 6,5 milioane de dolari. Decorurile ar fi reprezentat, ele insele, obiective turistice. De altfel, potrivit reprezentantului Castel Film, o agentie de turism americana a organizat circuite pentru vizitarea locurile de filmare. Acum insa nu mai exista nimic. Chiar daca orasul „Cold Mountain” a ajuns lemne de foc, in cabana unde au fost găzduiţi actori din film vor fi cazaţi tineri pentru a trăi pe viu o parte din povestea ecranizată.
Istoria recenta a Cabanei Gura Raului a consemnat oaspeti precum: Nicole Kiddman, Jude Law, Renee Zellweger ( Cold Mountain ), Cole Hauser, Eddie Cibrian, Marcel Iures (The Cave), plus multe personalitati ale vietii mondene. Incepand cu anul 2003 aici se organizează Taberele Nationale de Vara si Iarna cu studenti bursieri.
- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore