BC Timişoara a fost învinsă dramatic, pentru prima dată în actualul sezon, scor 90-89, de Energia Rovinari, într-o partidă ce a contat pentru etapa a III-a a Ligii Naţionale Masculine de baschet masculin, timişorenii urmând a dat piept în etapa următoare cu Universitatea Cluj, pe parchetul Sălii Constantin Jude.

După un start lansat în ediţia 2012-2013 a Ligii Naţionale de baschet masculin, cu două victorii din tot atâtea posibile, BC Timişoara a suferit miercuri seara prima înfrângere, scor 90-89, la Tg. Jiu, cu Energia Rovinari.
Partida de la Tîrgu Jiu a avut nevoie de o repriză de departajare pentru ca una din cele două echipe să obţină victoria. Energia Rovinari a început partida mai bine decât „leii” bănăţeni, echipa gazdă reuşind să-şi adjudece primul sfert cu o diferenţă minimă, 20-19. Pauza mare avea să aducă o diferenţă de scor mai mare decât cea de la finalul primului sfert, astfel, oltenii câştigau sfertul II cu scorul de 21-16.
Băieţii, ghidaţi de pe margine de Badnjarevic, aveau să-şi revină la pauza mare, alb-violeţii recuperând din diferenţă, pentru ca la finalul sfertului cu numărul 3, scorul acestuia să fie favorabil alb-violeţilor, 13-17. Ultima parte a partidei a fost spectacol total, sfertul patru însemnând alternaţe ale tabelei, însă rezultatul acestuia a fost tot în favoarea bănăţenilor, 23-21, iar totalul însemna 75-75, ceea ce a adus o repriză de departajare, repriză în care, în ultimele secunde de joc, oltenii reuşeau punctele decisive prin cel mai bun om al meciului, Darby Jr., care a reuşit să marcheze coşul victorios în ultimele secunde de joc (vezi video jos), având un total de nu mai puţin de 37 de puncte pentru Energia Rovinari, acesta stabilind scorul final, 90-89, după ce în repriza de departajare, cele două formaţii au înscris 15-14 puncte.
„Am ratat multe aruncări libere şi ne-am apărat foarte larg în prima repriză. Am remediat greşelile din defensivă în partea secundă, însă nu a fost suficient. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru modul cum au luptat, dar mai avem multe de pus la punct. Sala din Tg. Jiu pare blestemată pentru noi. Anul trecut am pierdut tot la un punct, pe final de meci. Mergem înainte, căci duminică avem un nou meci dificil, acasă cu Universitatea Cluj” a declarat la finalul partidei Leontin Demaio, preşedintele BC Timişoara.
Statistic, partida a fost superioară gazdelor:
BC Timişoara: Jovanovic 22 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, Archie 12 puncte, 6 recuperări, Sarovic 12 puncte, 5 recuperări, Jelenic 12 puncte, Popescu 10 puncte, 4 recuperări, Johnson 10 puncte, 3 recuperări, Djerasimovic 8 puncte, Căpuşan 3 puncte
Energia: Darby 37 puncte, 12 recuperări, Nikolic 14 puncte, 5 recuperări.
Recuperări: 35-26, faulturi comise: 32-25, procentaj „libere”: 68,1% (30/44) – 56,6% (17/30).

[jwplayer mediaid=”6823″]

 

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII