Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române.

În perioada 20 – 31 mai 2019, poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat activități preventive în școli cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în instituţiile de învăţământ.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat la mai multe școli, unde au purtat discuţii interactive privind violența în scoală și în afara ei, combaterea efectului de ”bullying”, traficul şi consumul ilicit de droguri, alcool și tutun, precum și siguranța rutieră.

Pe 21 mai, între orele 09:00-12:00, polițiștii s-au deplasat la Centrul Educativ din orașul Buziaș, unde au fost așteptați de către elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimanzială Pișchia, unde au purtat cu aceștia discuții pe tema delicvenței juvenile, fiindu-le prezentat centrul și condițiile de trai ale minorilor, care au fost condamnați pentru diferite infracțiuni.

În perioada 22 – 30 mai, poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au fost prezenți în alte trei instituţii de învăţământ din municipiul Timișoara și localitățile Parța și Pișchia, unde au desfăşurat activităţi de informare a elevilor cu privire la riscurile unui comportament violent, sfaturi cu caracter antidelictual și antivictimal, discuții interactive privind traficul şi consumul de droguri, alcool şi tutun, precum și siguranța pe drumurile publice.

În cadrul întâlnirilor cu elevii au fost difuzate materiale video informativ-preventive cu temele propuse. La discuțiile cu polițiștii, au luat parte un număr de 263 de elevi, fiindu-le distribuite flyere și broșuri cu privire la prevenirea victimizării online, precum și prevenirea violenței și a furturilor.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.