Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române.

În perioada 20 – 31 mai 2019, poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfășurat activități preventive în școli cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în instituţiile de învăţământ.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat la mai multe școli, unde au purtat discuţii interactive privind violența în scoală și în afara ei, combaterea efectului de ”bullying”, traficul şi consumul ilicit de droguri, alcool și tutun, precum și siguranța rutieră.

Pe 21 mai, între orele 09:00-12:00, polițiștii s-au deplasat la Centrul Educativ din orașul Buziaș, unde au fost așteptați de către elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimanzială Pișchia, unde au purtat cu aceștia discuții pe tema delicvenței juvenile, fiindu-le prezentat centrul și condițiile de trai ale minorilor, care au fost condamnați pentru diferite infracțiuni.

În perioada 22 – 30 mai, poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au fost prezenți în alte trei instituţii de învăţământ din municipiul Timișoara și localitățile Parța și Pișchia, unde au desfăşurat activităţi de informare a elevilor cu privire la riscurile unui comportament violent, sfaturi cu caracter antidelictual și antivictimal, discuții interactive privind traficul şi consumul de droguri, alcool şi tutun, precum și siguranța pe drumurile publice.

În cadrul întâlnirilor cu elevii au fost difuzate materiale video informativ-preventive cu temele propuse. La discuțiile cu polițiștii, au luat parte un număr de 263 de elevi, fiindu-le distribuite flyere și broșuri cu privire la prevenirea victimizării online, precum și prevenirea violenței și a furturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Politistii CURAJOSI au reusit ce nu a facut primaria, in parcarile centrelor comerciale! Adio blocarea rotilor! VIDEO

Primăria Timișoara a intervenit total ineficient în scandalul blocării roților autovehiculelor în parcările centrelor...

IPJ Timis recruteaza viitori politisti. Vezi cum te poti inscrie la postlicealele MAI

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș contiună activitatea de recrutare și selecție a candidaţilor...