Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPeste 1.000 de amenzi aplicate de polițiști șoferilor timișeni

Peste 1.000 de amenzi aplicate de polițiști șoferilor timișeni

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Polițiștii timișeni au ieșit pe drumurile din județ, pentru a depista șoferii care încalcă legislația. În patru zile, oamenii legii au acordat peste 1.000 de amenzi conducătorilor auto indisciplinați.

„În perioada 18 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au întocmit  7 dosare penale şi au aplicat 1050 sancţiuni contravenţionale, dintre care 557 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 203 pentru neutilizarea centurii de siguranţă”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, 47 de șoferi au rămas pietoni, carnetele lor fiind suspendate pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Oamenii legii au retras și 23 de certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în weekend, transmit polițiștii.

1 COMENTARIU

  1. din 1050 de sanctiuni, 760 sunt pentru „viteza” si lipsa centura… Asa o fi, iar in presa da bine, pentru cine pricepe ca lemnu’…
    Dar ia sa analizam nitel: Sigur, majoritatea amenzilor pentru viteza au fost aplicate pentru depasirea vitezei cu foarte putin ( intre 10 si 20 km/ora), de unde rezulta, mai exact, taman ca o frectie la un picior de lemn. O fi o cauza generatoare de accidente si viteza, nu spun, dar nu depasirea cu 11-20 km/ora ci depasirea cu 50 in sus, asadar, cateva cotoare de procese verbale aproape risipite. Spun „aproape” pt ca astea nu au efect decat la bugetul de stat, in rest…ioc… Cat despre nefolosirea centurii de siguranta, asta da „cauza generatoare de accidente” !!! De asta a intrat cocalarul cu bemveu’ in pietonii din statia de autobuz, de aia a intrat alt cocalar in depasire neregulamentara si a intrat in cei care circulau din sens opus regulamentar…ca nu purtau centura !!!!
    Asadar, per ansamblu, vorbim de o faloasa actiune…de ochii lumii, cum deja suntem obisnuiti. FARA NICIUN FOLOS !
    Nu spun ca celelalte 290 de sanctiuni aplicate nu ar putea fi utile ( ma refer la alea pentru depasirea cu mult a vitezei legale, pentru depasire neregulamentara, pentru alcool, conducere a unui AUTOvehicul fara permis de conducere…etc), dar din 1050 am eliminat ca fiind inutile 760 ramanand abia 290, din care si alea, te miri mai pentru ce or fi aplicate ( lipsa documente, acte deteriorate…etc…si infractiuni neprevazute in codul penal )
    …din pacate, asta se cere,, asta se ofera… IMAGINE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare