ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Lacrimi şi durere! UMF Timişoara a pus capacul pe oală cu… examene măsluite!?

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Situație paradoxală la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara: cu atâția medici reputați pe metru pătrat, instituția se află în moarte clinică. Ultimele evenimente desfășurate cu ocazia celui mai scandalos concurs din istoria universității ne-au lămurit complet: nu există nici o șansă că mafia din UMFT să fie destructurată din interior!

C-o fi lipsă de voință, c-o fi lipsă de putință, cert este că, în ciuda probelor super-clare, nici măcar Senatul universității n-a fost în stare să devoaleze frauda de proporții și să dea de pământ cu făptașii. Așa încât de-acum singura șansă de extirpare a cancerului din UMFT rămâne justiția. Este și singura cale pe care o mai are la dispoziție doamna Lenuța Șuta, asistentul universitar de la Facultatea de Farmacie care a demascat impostura contracandidatei sale, Lavinia Vlaia, cea care a fost validată, după analizarea contestațiilor și para-contestațiilor, drept câștigătoare a “concursului” desfășurat la disciplină Tehnologie Farmaceutică. Explicația care i s-a furnizat doamnei Șuta a fost că atâta vreme cât n-a existat un viciu de procedură în desfășurarea “concursului”, contestațiile dumneaei nu pot face obiectul analizei pertinente a Senatului, distinșii senatori direcționând-o pe petiționară spre instanțele de judecată. I-auzi ia, cică n-a fost viciu de procedură… Adică dacă la concursul aranjat de la Tehnologie Farmaceutică nu s-a aplicat același tipar ca și la Obstetrică-Ginecologie, în sensul că Lenuța Șuta, candidata nedorită, a fost lăsată să susțină proba de concurs și n-a fost descalificată abuziv, asta înseamnă că n-a existat viciu de procedură?!? Păi și cu neîndeplinirea standardelor minimale cerute de regulament de către favorita juriului, Lavinia Vlaia, cum rămâne? Că doamna Lavinia Vlaia și-a trecut în dosarul de concurs un proiect inventat nu contează? Că toate contestațiile înaintate de Lenuța Șuta n-au primit nici un răspuns din partea conducerii UMFT nu se pune, ăsta nu e viciu de procedură?

Ţara nimănui

Cel mai halucinant aspect este că onor Consiliul de Administrație al UMFT, întrunit în ziua de 13 aprilie, a hotărât că, pentru a lua o decizie cu privire la validarea sau invalidarea participării la concurs a Laviniei Vlaia, are neapărată nevoie de punctul de vedere al prorectorului științific, Petru Matusz, cu privire la proiectul a cărui existență a fost contestată de Lenuța Șuta. Acel punct de vedere a ajuns la Senat, profesorul Petru Matusz precizând că proiectul Laviniei Vlaia nu există în documentația deținută de universitate, așadar urmarea logică ar fi fost ca senatorii să ia decizia descalificării impostoarei sau să anuleze concursul. Nici vorbă, Senatul a luat, absolut șocant, decizia inversă, legitimând astfel frauda vizibilă și din avion! Păi, oameni buni, de ce ați mai avut nevoie de punctul de vedere al prorectorului științific, dacă oricum n-aveați de gând să țineți cont de el?! Adică omul ăla vă spune “Proiectul nu există, deci candidata respectivă a mințit”, iar voi îi răspundeți “OK, mulțumim de veste, o vom… premia pe mincinoasă”. Nu-i nimic, poate că tot răul va fi spre bine, iar un procuror isteț și cu poftă de muncă se va înhăma la un proiect de cercetare penală având un titlu de genul “Tendințe noi în fraudarea concursurilor de promovare a cadrelor didactice la UMFT”. Îi recomandăm să se înarmeze cu răbdare și tutun, că bibliografie va avea căcălău…

Delir mistic

Oricum, pe departe partea cea mai haioasă a ședinței Senatului UMF Timişoara a fost momentul în care stimata doamnă prorector, Alexandra Enache, cea care a făcut praf şi pulbere examenul de la Ginecologie, a cerut o anchetă internă, care să stabilească cine „a scăpat” documente interne ale medicinei bănățene… în presă. Ceva de genul: ţara arde şi baba se piaptănă! Păi dacă asta e prioritatea nr 1 a UMF Timişoara, asta în timp ce examenele pe posturi universitare sunt făcute ciur, atunci nu e deloc de mirare că medicii emigrează din România!!!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. Ca tot se plangea dna Kovesi ca nu primeste informatii de la SIE despre transferurile de averi in strainatate. Va informam ca averea rectorului Raica, stransa cu greu in anii multi de cand e la varful conducerii UMF este „ascunsa” in Ungaria si Austria.

  2. Tovarasei Alexandra Enache.
    Cand erai tanara activista UTC il pupai in fund pe Ceausescu. Acu la batranete ai ajuns sa-l pupi tot acolo pe Raica? Nu ti-e rusine?! Ai uitat cum ai ajuns in UMF si cine te-a promovat? ITI VOM REAMINTI CURAND!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore