Sfârşitul lunii august a dat drumul protestelor împotriva legii distrugerii Roșiei Montane.Săptămânal, sute de protestatri s-au strâns în Piaţa Unirii pentru a-şi arăta susţinerea, însă, duminica aceasta s-a luat o pauză.

Conform surselor, unul dintre motivele ce au contribuit la luarea deciziei este vestea conform căreia proiectul minier ar fi respins.Bineînţeles, o scurtă pauză fiind necesară.„Vom lua o bine meritată pauză. Nu este o decizie la nivel naţional. În alte locuri sunt proteste. Dar noi suntem puţini şi trebuie să ne tragem sufletul.’ a explicat Ştefan Cojocnean, unul din liderii protestatarilor din Timişoara.

Cei mai activişti dintre timişoreni ce-şi montaseră corturile în Piaţa Unirii au descoperit cu stupoare că acestea fuseseră vandalizate. Făptaşii? Patru indivizi ce, la scurt timp, au fost capturaţi de oamenii legii care nu au stat pe gânduri şi i-au amendat pe vandali.

Protestele urmează să fie reluate, dacă nu pentru Roşia Montana, pentru gazele de şist.Decizia rămâne să fie luată pe parcurs.