Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateVIDEO Protest la Serviciul de Ambulanță Timiș. Zeci de angajați nemulțumiți își...

VIDEO Protest la Serviciul de Ambulanță Timiș. Zeci de angajați nemulțumiți își spun păsul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Zeci de angajați ai Serviciului de Ambulanță Timiș au protestat astăzi, nemulțumiți de neajunsurile de care au parte zilnic la locul de muncă. Oamenii s-au adunat în curtea Serviciului de Ambulanță pentru a-și face publice problemele cu care se confruntă. În topul nemulțumirilor a fost faptul că sunt nevoiți să muncească zi de zi pe mașini care au depășit deja de multă vreme gradul de uzură normal, dar și posibila modificare a salariilor de la 1 ianuarie, de când ar urma să fie eliminate mai multe sporuri. Ambulanțierii au dezvăluit și faptul că sistemul de comunicații este și el unul plin de neajunsuri. Spre exemplu, în timpul furtunii de acum două săptămâni aceștia nu au putut comunica cu nimeni aproape 20 de minute.

„Va fi un miting de sensibilizare a Guvernului. Revendicările noastre sunt legate de venitul salarial care ne va scădea începând cu 1 ianuarie pe noua Lege de salarizare 153, starea parcului auto și lipsa de personal din serviciile de ambulanțe. (…) Unele ambulanțe au 600.000-700.000 de kilometri la bord. Acelea, în mod normal, potrivit legii, trebuiau scoase din uz. Noi am mai primit două ambulanțe de la consiliul județean și avem promisiunea că mai primim încă două. Este o gură de oxigen, dar nu este suficient. Avem zilnic ambulanțe care stau în service, le ducem cu o problemă de motorizare, după câteva zile apare o problemă de transmisie, cheltuielile sunt foarte mari. Nu cred că există zi în care să nu fie zece mașini în service. Acum sunt 72 de ambulanțe în Timiș, în total, și nouă ne-ar trebui să înnoim o parte din ele, peste 10, ar fi un început. În ceea ce privește personalul suntem în minus cu aproximativ 35 de procente. Acum suntem în jur de 498 de angajați la Ambulanța Timiș, cu tot cu personalul TESA. Sunt multe lipsuri”, anunța acum câteva zil Victor Țepeș, liderul sindicatului Ambulanța Timișoara.

Mai jos puteți vizualiza declarațiile făcute de protestatari în timpul acțiunii de astăzi.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=az_ExvsiwL4&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...