100.000 de oameni au ieşit în stradă în Chişinău pentru a susţine integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

0
635
sursa foto protv chisinau

Piaţa Marii Adunări din Chişinău a fost locul central de manifestare a participanţilor. Moldovenii au ieşit în stradă pentru a susţine o viitoare şi posibilă integrare a  Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Mitingul a avut loc astăzi duminică – 3 noiembrie, în contextul apropierii ca dată a summitului Parteneriatului Estic ce va avea loc la Vilnus (28 – 29 noiembrie), summit unde se va vorbi despre acordul de asociere a republicii cu Uniunea Europeană.

Adunarea cu numele – „Pentru Moldova! Pro Europa!” a fost organizată de Coaliţia ProEuropeană, coaliţie ce se află în acest moment la guvernare. Preşedintele CPE – Nicolae Timofti a fost cel ce vorbit primul în cadrul manifestaţiei din Chişinău.

Integrarea europeană este o şansă pentru a ne reface economia, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor şi pentru a clădi o societate care să aibă un sens şi o viziune. E vorba şi de securitatea noastră colectivă, şi personaă, de circulaţia liberă a persoanelor şi a mărfurilor. E vorba de moderinzarea şi civilizarea ţării noastre” – a declarat Nicolae Timofti, preşedinte CPE conform agenţiei de presă Agerpres

Nu toţi politicienii moldoveni susţin însă această viitoare integrare europeană. Opoziţia comunistă de stânga a iniţiat recent o „revoluţie de catifea” şi au afirmat că vor convoca o manifestaţie care să susţină acţiuni în direcţia opusă – integrarea ţării în uniunea vamală condusă de Rusia.

Sursa foto: protv chisinau

 

 

Spune-ţi opinia civilizat!