Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

100.000 de oameni au ieşit în stradă în Chişinău pentru a susţine integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Piaţa Marii Adunări din Chişinău a fost locul central de manifestare a participanţilor. Moldovenii au ieşit în stradă pentru a susţine o viitoare şi posibilă integrare a  Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Mitingul a avut loc astăzi duminică – 3 noiembrie, în contextul apropierii ca dată a summitului Parteneriatului Estic ce va avea loc la Vilnus (28 – 29 noiembrie), summit unde se va vorbi despre acordul de asociere a republicii cu Uniunea Europeană.

Adunarea cu numele – „Pentru Moldova! Pro Europa!” a fost organizată de Coaliţia ProEuropeană, coaliţie ce se află în acest moment la guvernare. Preşedintele CPE – Nicolae Timofti a fost cel ce vorbit primul în cadrul manifestaţiei din Chişinău.

Integrarea europeană este o şansă pentru a ne reface economia, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor şi pentru a clădi o societate care să aibă un sens şi o viziune. E vorba şi de securitatea noastră colectivă, şi personaă, de circulaţia liberă a persoanelor şi a mărfurilor. E vorba de moderinzarea şi civilizarea ţării noastre” – a declarat Nicolae Timofti, preşedinte CPE conform agenţiei de presă Agerpres

Nu toţi politicienii moldoveni susţin însă această viitoare integrare europeană. Opoziţia comunistă de stânga a iniţiat recent o „revoluţie de catifea” şi au afirmat că vor convoca o manifestaţie care să susţină acţiuni în direcţia opusă – integrarea ţării în uniunea vamală condusă de Rusia.

Sursa foto: protv chisinau

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare