Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Vicepreşedintele C.J. Timiş a fost la Bruxelles. Vezi ce a făcut acolo şi de ce e nemulţumit de judeţul nostru

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În urma dezbaterilor interactive, la iniţiativa vicepreşedintelui C.J. Timiş, a fost creat Grupul de Lucru pentru Investiţii – Business – IMM-uri, au fost aleşi un vicepreşedinte şi doi lideri de grup ai comisiei. În cadrul întâlnirii s-au discutat rapoartele de activitate de la ultima şedinţă plenară, au fost analizate proiectele de finanţare europeană, precum şi oportunităţile de finanţare viitoare. Alte teme pe ordinea de zi au fost axate pe activităţile legate de inovare, dezvoltare rurală, transporturi, energie şi mediu, precum şi despre programul RUR@CT. De asemenea, s-au votat mandatul, priorităţile şi planul de acţiune pentru 2014, pentru grupurile de lucru ale comisiei.

A doua întâlnire la care a luat parte „vicele” Consiliului Judeţean Timiş la conferinţa Adunării Regiunilor Europene (A.R.E.) a avut ca subiect inovarea. Marian-Constantin Vasile (P.N.L.) a vorbit la Bruxelles despre necesitatea ca Europa să rămână lider în domeniul inovării la nivel mondial, pentru a îmbunătăţi acest domeniu în folosul societăţii, astfel încât, prin inovare, să se remodeleze economia şi pentru a rezulta noi locuri de muncă, contribuind astfel la ieşirea din criza economică.

Conform preşedintelui Comisiei Economice şi de Dezvltare Regională din A.R.E., inovarea trebuie privită ca un pilon important al strategiei europene de viitor, dar va trebui să fie şi finanţată corespunzător. În acest context, Vasile a prezentat stadiile acţiunilor de inovare din România, din Regiunea V Vest şi în special cea din judeţul Timiş, unde susţinerea acestui domeniu nu este, din păcate, foarte bună. Conform target-ului negociat cu Uniunea Europeană, inovarea în România va trebui să beneficieze în viitor de 2% din PIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare