Comuna Ghiroda si comuna Raculesti din Republica Moldova, s-au infratit

- Advertisement -

În perioada 6-9 noiembrie 2018 o delegație a Primăriei Ghiroda, formată din opt persoane, condusă de primarul Ionuț Stănușoiu, a participat în Republica Moldova la semnarea acordului de cooperare dintre localitatea lipită de Timișoara și comuna Răculești din țara vecină.

Consiliul Local Ghiroda a aprobat alocarea unei sume de bani care va fi folosită pentru cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială a comunei Răculești din Republica Moldova. ”Ne-am dorit să marcăm cei 100 de ani de la desăvârșirea statului național român printr-o acțiune concretă. Această înfrățire dintre Comuna Ghiroda și Comuna Răculești nu are doar rolul simbolic de a omagia realizările înaintașilor, ci și dorința noastră de a fi parteneri activi la dezvoltarea fraților de dincolo de Prut”, a declarat primarul Ghirodei, Ionuț Stănușoiu.

Semnarea acordului de cooperare a fost un moment emoționant, festiv și plin de bucurie pentru reprezentanții ambelor localități. Înainte de a ajunge în Republica Moldova, delegația din Ghiroda a făcut o vizită la Mausoleul Mărăşeşti, monument ridicat chiar pe câmpul de luptă al marilor bătălii din anul 1917. ”A fost o vizită utilă, care ne-a ajutat să înțelegem mai bine sacrificiile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Vreau să mulțumesc fraților nostri din Republica Moldova pentru ospitalitatea de care au dat dovada, pentru bucuria si prietenia pe care ne-au arătat-o și pentru că ne-au făcut să ne simțim ca acasă”, a mai puctat tânărul primar timișean.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare