RETETA ZILEI – 3 DECEMBRIE

2
1019

PRĂJITURĂ CU MIERE

INGREDIENTE:

600 g făina

180 g zahăr

4 linguri de miere

1 lingura bicarbonat

80 g margarină

1 ou

75 ml lapte

CREMA:

250ml lapte

Gris cât cuprinde pentru a fi o compoziţie consistentă

200 g unt (margarină)

2 plicuri de zahăr vanilat

4-5 linguri de zahăr

Gem acrişor

MOD DE PREPARARE:

Foile: zahărul se caramelizează, dar fără a se arde, apoi se adăugă mierea şi margarina topită se pune pe foc şi se lasă până se dizolvă complet. După ce se răcoreşte puţin se adăugă faina amestecată cu bicarbonatul (cantitatea de făină este aproximativă, pentru că depinde de tipul de făină pe care îl folosiţi) alternând cu oul bătut şi laptele până se obţine un aluat maleabil pe care îl împărţim în 4 părţi egale. Din fiecare parte se întinde o foaie care se pune pe dosul tăvii (unsă şi pudrata cu făină) şi se înţeapă cu furculiţa.Se coace la foc mediu (180 grade).

Crema: Se pune laptele pe foc şi după ce a fiert se adăugă în ploaie grisul până se obţine o compoziţie compactă la care se adăugă zahărul şi zahărul vanilat.Se pune la răcit.Se freacă untul până devine spumă şi se adăugă treptat compoziţia de gris se amestecă bine până se omogenizeaza si se obţine o cremă.Se trece la asamblarea prăjiturii.

Se aşează prima foaie peste care se pune jumătate din cantitatea de cremă apoi se pune încă o foaie peste care se întinde gemul (de obicei de prune) se adaugă încă o foaie peste care se pune cealaltă parte de cremă şi apoi ultima foaie se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea peste noapte pentru a se înmuia. A doua zi se pudrează cu zahăr şi se porţionează după plac.

Poftă Bună!!!

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

2 COMENTARII

  1. Spor la treaba si mi-as ingadui sa va sfatuiesc sa nu puneti prajitura la frigider ci sa o tineti intr-un loc mai rece si deasemenea sa o pudrati cu zahar doar atunci cand o serviti.E o prajitura delicioasa.

  2. Deja mi-am cumparat toate ingredientele si in week-end fac prima incercare cu acesta minunata prajitura. Vreau de Craciun sa o pun pe masa, insa acum experimentez ca sa nu dau gres tocmai la momentul cu pricina. Mmmmm, abia astept sa le vad fetisoarele celor mici!

Comments are closed.