Transfer aeroport
2.9 C
Timișoara
27-feb.- 2020
Transfer aeroport

RETETA ZILEI-COZONACI

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

COZONACI

INGREDIENTE: pentru un cozonac

500 g faină

100g zahăr

180 ml lapte

3 gălbenuşuri+1 ou întreg

100 g unt topit (sau margarina am pus eu)

1 praf de sare

1 pachet de drojdie (Dr. Otker)

Coajă de portocală

Esenţa vanilie

UMPLUTURĂ

Nuca, rahat, mac după preferinţă

MOD DE PREPARARE:

Se pune jumătate din cantitatea de făină într-un castron se face o maia din drojdie puţin lapte cald şi puţină faină, se pune peste faina din castron şi se lasă la dospit. Între timp se bat ouăle bine cu praful de sare peste care se adăugă laptele încălzit în care am dizolvat zahărul şi zahărul vanilat.Se amestecă bine şi se toarnă în castron apoi se adăugă coajă de lămâie şi treptat untul topit alternând cu restul de făină (cantitatea de făină este aproximativă, depinde de marcă de făină pe care o folosiţi, eu am lucrat cu făină Boromir şi mi-a intrat mai mult de 500 g).Se frământă bine până aluatul devine fin şi compact şi nu se lipeşte de mâini.Se lasă la dospit aproximativ 1 oră. După dospire se răstoarnă pe masa de lucru şi se împarte în două părţi egale, se întinde fiecare parte sub forma unui dreptunghi se aşează umplutură dorită şi se rulează. Cela două părţi se împletesc şi se aşează într-o tavă de cozonaci unsă cu ulei.se acoperă şi se mai lasa la dospit pentru încă 30 de minute. Cuptorul se încălzeşte la 150 grade, iar cozonacul se unge cu gălbenuş de ou bătut la care am adăugat un strop de lapte, apoi se presara zahăr.Se lăsă în cuptor pentru aproximativ 1 oră. După acest timp se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă pentru încă 20 de minute apoi se scoate cu grijă şi se lăsă mai departe la răcit pe un grătar sau un şervet.Se taie când este rece.
SFAT: Daca optati pentru nuca sau mac, aceste ingrdiente se macina se pune zahar macinat si se adauga putin lape caldut pentru a topii zaharul si a forma o pasta consistenta pe care sa o puteti intinde cu usurinta peste aluat.

Poftă Bună!!!

 

 

 

Articolul precedentFely Donose a reuşit din nou
Articolul următorUnip, sat izolat. Politic!
- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Conacul Petala din Clopodia, fărâme din istoria bănăţeană

Situat în apropierea graniţei cu Serbia, la limită cu judeţul Caraş-Severin, satul Clopodia datează din 1598 în acea perioadă,...