Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

RETETA ZILEI-COZONACI

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

RETETA ZILEI-COZONACI 1COZONACI

INGREDIENTE: pentru un cozonac

500 g faină

100g zahăr

180 ml lapte

3 gălbenuşuri+1 ou întreg

100 g unt topit (sau margarina am pus eu)

1 praf de sare

1 pachet de drojdie (Dr. Otker)

Coajă de portocală

Esenţa vanilie

UMPLUTURĂ

Nuca, rahat, mac după preferinţă

MOD DE PREPARARE:

Se pune jumătate din cantitatea de făină într-un castron se face o maia din drojdie puţin lapte cald şi puţină faină, se pune peste faina din castron şi se lasă la dospit. Între timp se bat ouăle bine cu praful de sare peste care se adăugă laptele încălzit în care am dizolvat zahărul şi zahărul vanilat.Se amestecă bine şi se toarnă în castron apoi se adăugă coajă de lămâie şi treptat untul topit alternând cu restul de făină (cantitatea de făină este aproximativă, depinde de marcă de făină pe care o folosiţi, eu am lucrat cu făină Boromir şi mi-a intrat mai mult de 500 g).Se frământă bine până aluatul devine fin şi compact şi nu se lipeşte de mâini.Se lasă la dospit aproximativ 1 oră. După dospire se răstoarnă pe masa de lucru şi se împarte în două părţi egale, se întinde fiecare parte sub forma unui dreptunghi se aşează umplutură dorită şi se rulează. Cela două părţi se împletesc şi se aşează într-o tavă de cozonaci unsă cu ulei.se acoperă şi se mai lasa la dospit pentru încă 30 de minute. Cuptorul se încălzeşte la 150 grade, iar cozonacul se unge cu gălbenuş de ou bătut la care am adăugat un strop de lapte, apoi se presara zahăr.Se lăsă în cuptor pentru aproximativ 1 oră. După acest timp se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă pentru încă 20 de minute apoi se scoate cu grijă şi se lăsă mai departe la răcit pe un grătar sau un şervet.Se taie când este rece.
SFAT: Daca optati pentru nuca sau mac, aceste ingrdiente se macina se pune zahar macinat si se adauga putin lape caldut pentru a topii zaharul si a forma o pasta consistenta pe care sa o puteti intinde cu usurinta peste aluat.

Poftă Bună!!!

RETETA ZILEI-COZONACI 2RETETA ZILEI-COZONACI 3

 

 

 

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore