Transfer aeroport
1.9 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

Reţeta zilei – Tort cu iaurt şi frişcă

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

 

INGREDIENTE:

Blat:

8 ouă

300 g zahăr

300 g faină

6 linguri lapte

6 linguri ulei

2 linguriţe praf de copt

Un vârf de sare

Crema:

600 ml frişcă

1 iaurt de căpşuni de 400g

1 iaurt de piersici 400 g

4 linguri zahăr pudră

2 plicuri gelatină

2 plicuri tort gele Dr. Otker incolor

1 conservă mare compot de piersici

Pentru ornat 200-250 ml frişcă

Mod de preparare

Blatul: Se mixează albuşurile cu un vârf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile uleiul şi laptele iar la final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un ţel.Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetata cu făină sau cu hârtie de copt şi se coace în cuptor la 175 grade pentru aprox. 30 min.

Crema: Se bate bine frişcă în două boluri separate (câte 300ml în fiecare) la care se adaugă câte 2 linguri de zahăr pudră şi apoi iaurtul.Se omogenizează şi se pune la frigider. Piersicile din compot se taie bucatele dar se lasă câteva bucăţi care se taie fâşii necesare pentru ornat. Gelatina se lasă la înmuiat şi apoi se pune pe foc până se dizolvă puţin.Se adaugă în cremele de iaurt (câte un plic pentru fiecare cremă) în cea de piersici se adaugă şi bucăţile de compot.

Blatul după ce s-a răcit se taie pe orizontală în două părţi egale.În tavă în care s-a copt blatul se întinde folie alimentară care să iasă din tava suficient cât să acopere apoi tava, se pune baza blatului care se însiropează bine cu zeama din compot.Se adaugă crema de iaurt de căpşuni peste care se pune următoarea foaie de balt pe care o insiropam la fel de bine, se adaugă apoi crema de piersici se împachetează uşor cu folie şi se dă la frigider pentru cel puţin 1 oră. După ce s-a întărit o răsturnam pe o tavă îi scoatem folia, apoi o răsturnam pe altă tavă în aşa fel încât crema de piersici să fie deasupra, se îmbrăca marginile tortului în folie de aluminiu care să fie mai înaltă decât tortul pentru a fii mai uşor de pus gelatina, fructele tăiate făşi se distribuie pe toată suprafaţa şi se pune gelatina pe care am preparat-o anterior şi am lăsat-o puţin la răcit (se pune uniform cu o lingură).Se pune iarăşi la frigider până se întăreşte gelatina apoi se îndepărtează folia de aluminiu iar marginile se îmbrăca în frişcă.Se mai pune pentru 1 ora la frigider.

Se pot folosii şi alte fructe şi sortimente de iaurt (după preferinţe).

Poftă Bună!!!

 

 

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Cum lucrau designerii de reclame acum un veac şi jumătate? Reclame din ziarele Timişului din secolul XIX! – Timişul de ieri –

Într-o epocă în care reclama este vitală, şi PR-ii şi designerii caută cele mai sugestive iamgini şi scenarii pentru...