Reţeta zilei – Tort cu iaurt şi frişcă

- Advertisement -

 

INGREDIENTE:

Blat:

8 ouă

300 g zahăr

300 g faină

6 linguri lapte

6 linguri ulei

2 linguriţe praf de copt

Un vârf de sare

Crema:

600 ml frişcă

1 iaurt de căpşuni de 400g

1 iaurt de piersici 400 g

4 linguri zahăr pudră

2 plicuri gelatină

2 plicuri tort gele Dr. Otker incolor

1 conservă mare compot de piersici

Pentru ornat 200-250 ml frişcă

Mod de preparare

Blatul: Se mixează albuşurile cu un vârf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile uleiul şi laptele iar la final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un ţel.Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetata cu făină sau cu hârtie de copt şi se coace în cuptor la 175 grade pentru aprox. 30 min.

Crema: Se bate bine frişcă în două boluri separate (câte 300ml în fiecare) la care se adaugă câte 2 linguri de zahăr pudră şi apoi iaurtul.Se omogenizează şi se pune la frigider. Piersicile din compot se taie bucatele dar se lasă câteva bucăţi care se taie fâşii necesare pentru ornat. Gelatina se lasă la înmuiat şi apoi se pune pe foc până se dizolvă puţin.Se adaugă în cremele de iaurt (câte un plic pentru fiecare cremă) în cea de piersici se adaugă şi bucăţile de compot.

Blatul după ce s-a răcit se taie pe orizontală în două părţi egale.În tavă în care s-a copt blatul se întinde folie alimentară care să iasă din tava suficient cât să acopere apoi tava, se pune baza blatului care se însiropează bine cu zeama din compot.Se adaugă crema de iaurt de căpşuni peste care se pune următoarea foaie de balt pe care o insiropam la fel de bine, se adaugă apoi crema de piersici se împachetează uşor cu folie şi se dă la frigider pentru cel puţin 1 oră. După ce s-a întărit o răsturnam pe o tavă îi scoatem folia, apoi o răsturnam pe altă tavă în aşa fel încât crema de piersici să fie deasupra, se îmbrăca marginile tortului în folie de aluminiu care să fie mai înaltă decât tortul pentru a fii mai uşor de pus gelatina, fructele tăiate făşi se distribuie pe toată suprafaţa şi se pune gelatina pe care am preparat-o anterior şi am lăsat-o puţin la răcit (se pune uniform cu o lingură).Se pune iarăşi la frigider până se întăreşte gelatina apoi se îndepărtează folia de aluminiu iar marginile se îmbrăca în frişcă.Se mai pune pentru 1 ora la frigider.

Se pot folosii şi alte fructe şi sortimente de iaurt (după preferinţe).

Poftă Bună!!!

 

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare