Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUn șofer de microbuz, la un pas să ARUNCE ÎN AER un...

Un șofer de microbuz, la un pas să ARUNCE ÎN AER un cartier al Timișoarei. Primăria este vinovată indirect FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sâmbătă dimineață, șoferul unui microbuz alb a efectuat ”manevre” în Piața Petru Maior din Timișoara, iar la capătul acestora a acroșat și rupt o țeavă de gaz. Strada pe care s-a întâmplat incidentul este extrem de îngustă, iar pe acolo nu încap două mașini mai ”bine crescute” simultan, cu atât mai puțin un microbuz și un autoturism, însă, după povestirile martorilor, șoferul microbuzului nu a acordat prioritate unei mașini care venise dinspre Calea Dorobanților, motiv petru care a tras de volan pentru a face loc mașinii care-i venea din față și a acroșat conducta de gaz. Văzând în ce încurcătură a intrat, șoferul microbuzului s-a făcut nevăzut.

Numai o minune a făcut ca aceasta să nu explodeze, întrucât țeava este ”în funcție”, și să nu producă un dezastru la scară largă. Cum viața tuturor locuitorilor din zonă era pusă în pericol, locatarii au solicitat ajutorul pompierilor și a intervenției celor de la E.ON pentru a securiza zona, aceștia venind urgent la fața locului. Conducta fost scoasă din circuit, până la remedierea defecțiunii.

Mai grav de atât este faptul că, deși cei care locuiesc în imobilele din vecinătatea conductei care ”atârnă” spre șosea, au solicitat Primăriei Timișoara să ia măsuri în ceea ce privește reorganizarea rutieră în zonă sau refacerea trotuarului pe partea de carosabil pe care se află conducta, întrucât, acum mai mulți ani, acolo era un trotuar, iar șoferii nu aveau cum să rupă țeava de gaz.

Acest gen de incidente se repetă odată la câteva luni, datorită faptului că șoferii sunt prea ”grăbiți” pentru a respecta indicatoarele rutiere, dar chiar și așa răspunsul primit de cei care au făcut sesizări peste sesizări către Primăria Timișoara este unul deloc încurajator. ”Trotuarele de pe strada Piața Petru Maior vor fi incluse în «Programul de reparații și întreținere trotuare» urmând a se executa în funcție de disponibilitățile financiare și condițiile meteorologice. Vă mulțumim pentru înțelegere” se arată în documentul emis de Direcția Tehnică a Primăriei Timișoara, și semnat de directorul Culiță Chiș.

Municipalitatea din Timișoara, după toate probabilitățile, consideră că numai ca urmare a unei nenorociri merită să facă eforturi financiare pentru a lua măsuri de protecție și siguranță a cetățenilor care locuiesc pe strada Piața Petru Maior, dar nu numai a acestora, întrucât, în cazul în care acolo se produce o explozie, aceasta va afecta cu mult mai mult decât doar locuințele de aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primăria Timișoara a cerut revocarea judecătorului Maria Dascălu din completul care decide soarta noii organigrame administrative

Azi, bomba zile vine dinspre Secția de Contencios Administrativ a Curții de Apel acolo...

Nimic nou sub soare! Tramvaiul lui Dominic Fritz, accesat de Nicolae Robu, rămâne… tot pe dreapta

Din păcate, tramvaiul ultramodern și nepoluant, primul dintr-un lot de 7 (plus alte 14...

De-ale carnavalului! Viceprimarul Ruben Lațcău face anchetă cu Poliția Locală ca să vadă cine a băgat în casă…Poliția Națională

Ceea ce s-a întâmplat în Primăria Timișoara, în ultimele două zile, arată clar nivelul...