Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Poliția din Sânandrei, OARBĂ la furtul de energie electrică a lui Cândea. Cum a devenit și primarul Coman complice la hoție

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Polițiștii din Timiș au ajuns să nu-și facă datoria, de la mai marii Inspectoratului Județean și până la cei mai mici de pe la posturile de poliție din comunele județului. Un astfel de caz este cel pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează.

După ce ieri am asistat la ”cea mai deprimantă zi din an” pentru conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, unde DNA a făcut puțină curățenie, astăzi avem posibilitatea să notăm noi și noi ”șmenuri” pe care le fac polițiștii, alături de oamenii politici.

De această dată este vorba despre ”cârdășia” în care se găsesc social-democratul Dorin Cândea, ”rezident” în comuna Sânandrei de lângă Timișoara și primarul acesteia, Claudiu Coman, dar și polițiștii din aceeași localitate.

În urmă cu mai puțin de o lună, Vocea Timișului vă prezenta cum în fața casei lui Cândea a apărut o construcție, destul de mare, care folosește drept garaj pentru mașinile familiei acestuia -un garaj ridicat pe domeniul public încă de pe vremea fostului primar din Sânandrei, Dorel Demea, fără a deține și o autorizație de construcție în acest sens.

Un reporter al site-ului nostru l-a întrebat la vremea respectivă pe primarul din Sânandrei dacă a eliberat autorizație între timp, iar acesta a recunoscut că nu a făcut așa ceva.

Mai mult decât atât, am constatat că, același Cândea, pentru a-și ilumina spațiul din fața curții, dar și ”garajul”, a apelat la un artificiu “împrumutându-se” de energie electrică, direct din sistemul de iluminat public al comunei (vezi articolul cu înregistrarea video), sau cel puțin asta făcea până în ziua în care reporterul Vocea Timișului a fost la fața locului să filmeze, după care… ”cineva” a avut de grijă să dea de știre.

Am sesizat atunci și primarul comunei Sânandrei, dar și pe cei de la Postul de poliție din localitate, încercând să-i ”înduplec” pe aceștia să meargă în fața casei lui Cândea pentru a ”constata la fața locului”, însă atât Coman cât și polițiștii au refuzat, cei din urmă solicitând o ”sesizare” scrisă, a cărui răspuns a venit azi și e de ”râsu’ lumii”.

Oamenii legii ne aruncă praf în ochi explicând că ”au efectuat demersurile necesare către autoritățile competente în a constata branșamentul ilegal la iluminatul public, fiindu-ne comunicat faptul că la momentul verificărilor efectuate nu au fost constatate nereguli”. Păi e absolut logic, că doar nu e atât de ”înapoiat” pesedistul, mare „șef” la RAR Timiș, încât să-și păstreze branșamentul ilegal când vine un control, acum depinde și de control, căci dacă ”autoritățile competente” sunt subalternii primarului Coman, prietenul lui Cândea…

De ce subalternii lui Coman? Pentru că rețeaua de iluminat public e ”bunul” Primăriei Sânandrei și numai această instituție este răspunzătoare de cine și cât fură din banii contribuabililor din comună.

Cu privire la ”garajul” ilegal, aceiași polițiști precizează că ”referitor la construcția din fața imobilului, vă comunicăm faptul că există documente depuse la autoritatea competentă, pentru intrarea în legalitate”.

Cu alte cuvinte, după ani de zile de ”ilegalitate”, Cândea și-a depus, în sfârșit, o cerere pentru intrarea în legalitate în privința acestei construcții. Noi ne întrebăm oare oamenii legii au făcut aceste demersuri înainte sau după ce a fost ”anunțat” și Cândea?

Și uite-așa se spală pe mâini unii pe alții, politicienii și polițiștii, fără ca DNA-ul să-i ”curețe”, poate pentru că nu știe… Și totuși poate, ”colindătorii” DNA Timișoara ajung și pe la alții, prin județ…

Nu de alta, dar nu vrem să credem că există personaje precum Dorin Cândea, care să aibă o influență atât de puternică asupra primarului Claudiu Coman și nici asupra polițiștilor de la Secția Nr. 3 de Poliție Rurală Sânandrei. Nu vrem să ne gândim cum rezolvă polițiștii de acolo ”sesizările”  locuitorilor din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Iluminat public modern, prin telegestine pe trei artere importante din Timișoara

Primăria Timișoara eficientizează iluminatul public din oraș. Va reduce echivalentul a 111 tone de...

EXCLUSIV! PMP Timiş i-a retras sprijinul politic Roxanei Iliescu! Ce anunţă vicepreşedintele CJ Timiş

Mişcare de ultimă oră în PMP Timiş, unde conducerea organizaţiei a decis retragerea sprijinului...

Minunatele aventuri ale baronului Raducanu, încurcate de onorabilul Cândea!

Politica bănăţeană nu-i curvă! Doar politicienii sunt nişte peşti, care o siluiesc, în orice...