Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentFundaţia ”Pentru Voi”, din Timișoara, organizează un workshop în judeţul Caraş-Severin. Ce...

Fundaţia ”Pentru Voi”, din Timișoara, organizează un workshop în judeţul Caraş-Severin. Ce planuri are în județul vecin

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Workshopul este organizat în cadrul proiectului ”ONG-uri mai puternice împreună! – Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, şi face parte dintr-un amplu proces de consultări la nivel naţional, între ONG-uri şi autorităţi publice locale, prin care se urmăreşte elaborarea unei propuneri de politică publică privind finanțarea serviciilor sociale care va fi pusă în dezbatere în cadrul Forumului Serviciilor Sociale și promovată către factorii de decizie prin acțiuni de lobby la nivel local și central.

Consultările regionale pornesc de la premisa că serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune și coeziune socială și un factor de creștere a calității vieții persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate.

”Elaborarea unei legislaţii coerente în domeniul finanţării serviciilor sociale, care să nu fie discriminatorie pentru furnizorii privaţi, este esenţială pentru dezvoltarea acestui sector. România este şi în acest domeniu al dezvoltării serviciilor sociale, pe ultimul loc în Europa, ceea ce afectează grav calitatea vieţii în ţara noastră” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei ”Pentru Voi”.

Proiectul ”ONG-uri mai puternice împreună! – Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice” este implementat de Confederația Caritas România și partenerii săi, Fundația “Alături de Voi” Iași, Fundația “Pentru Voi” Timișoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare și Caritas Norvegia. Acesta se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Folclor si dans contemporan, intr-un proiect european implementat de Teatrul Maghiar din Timisoara

Spectacol inedit pe scena Sălii Studio a Teatrului Maghiar din Timișoara. Spectatorii sunt invitați,...

Jandarmii si inspectorii vamali din Timisoara, razie pentru combaterea comertului cu tigari de contrabanda

Zeci de jandarmi și inspectori ai Direcției Regionale Vamale din Timișoara au descins, la...

Contrabandistii din Resita, luați la ”bani mărunți” de jandarmii și inspectorii vamali din Timișoara

O amplă acțiune pentru combaterea comerţului cu produse de contrabandă a avut loc, ieri,...