Descinderi DIICOT la Reşiţa. Cum acţiona reţeaua de trafic de droguri care se aproviziona de la Timişoara

- Advertisement -

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat astăzi nu mai puţin de 15 percheziţii în Reşiţa. Acţiunea oamenilor legii vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, care se aproviziona din Timişoara, după ce în anii trecuţi grupări similare din Reşiţa au fost anihilate.

„În acest context, s-a constatat cristalizarea pe raza municipiului Reșița a unei noi rețele de trafic de droguri, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus-menționate. S-a reţinut că, spre deosebire de alte grupuri infracţionale destructurate anterior, acesta nu era format din membri cunoscuți ai lumii interlope ci din tineri, unii dintre aceştia încă elevi, astfel că, din punct de vedere al nivelului distribuției de droguri, suspecţii au avut avantajul de a pătrunde relativ uşor în mediile de consumatori (spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane).La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 26 de persoane”, au transmis cei de la DIICOT printr-un comunicat de presă.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img