Robu promite: va cumpăra terenuri pentru a face noi parcuri în Timișoara. Ce problemă nu poate rezolva de cinci ani

- Advertisement -

A promis în 2012, dar va face abia din 2017. Primarul Timişoarei vrea desfiinţarea fâşiilor de spaţii dintre trotuare şi partea carosabilă. Motivul? Acestea produc poluare și murdăresc orașul.

„Eu nu consider că sunt spaţii vezi acele fâşii de spaţii dintre trotuar şi carosabil, care nu conţin niciun fir de iarbă măcar şi care când plouă se transformă în noroi, respectiv noroi în care bălteşte apa. Când e vreme bună, între acele spaţii avem praf care se ridică în atmosferă. Evident că noroiul luat pe cauciucul maşinilor care obişnuiesc să parcheze acolo sau în orice caz să traverseze acele fâşii pentru a ajunge pe carosabil, noroiul acela întră în canalizare, colmatează şi provoacă pagube însemnate, iar cel ce rămâne la suprafaţă pe carosabil se transformă în praf şi noi în respirăm. E o prostie să îţi îndeplineşti indicatorii referitori la suprafaţa verde a oraşului prin astfel de fâşii. Ele trebuie desfiiţate, pentru că sunt de fapt zone de protecţie (…)nu sunt spaţii verzi în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat primarul Timișoarei. Promisiunea însă se regăsește și în setul de proiecte cu care Robu și-a adjudecat fotoliul de primar al urbei de pe Bega în 2012.

Edilul anunță că numărul spațiilor verzi în adevăratul sens al cuvântului va crește semnificativ în Timișoara. Banii pentru investiții vor veni de la bugetul local, însă deocamdară visul primarului nu are și un termen până la care va deveni realitate.
„Vreau să cumpărăm terenuri şi am dat sarcină să se identifice terenuri potrivite pentru a le transforma în parcuri. Noi trebuie să avem cât mai multe insule de verdeaţă în oraşul nostru. Primul demers este acela de a aduce în patrimoniul primăriei terenurile virane din oraş care aparţin diverselor ministere, statului român şi care sunt lăsate de izbelişte”, a mai spus edilul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Șlagăr administrativ: vino mama să mă vezi cum fac bani din spații verzi!

Absolut inspirat a fost Nicolae Robu când a afirmat,...

VIDEO Cum ”dovedesc” soferii din Timisoara ca Robu are dreptate, privind praful din oras

Zilele trecute primarul Timișoarei, Nicolae Robu, declara că principala...

Copaci, gazon si flori, noul ”spatiu verde” pe strazile Cluj, Aries si Calea Martirilor

Administrația publică locală din Timișoara anunță că, după ce...

Idee marca Robu: Complexul Studentesc din Timisoara, zona pietonala!

Peimarul Timișoarei are planuri de reoganizare a Complexului Studențesc...

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv...

Din aceeași categorie

Categorii Populare