Uşor şi rapid: până la finele anului vom verifica disponibilitatea locurilor de parcare din centrul Timişoarei pe mobil

- Advertisement -

Anunţ important făcut astăzi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cu privire la parcările din zona centrală. Lipsa unei mari parcări se resimte acut în centrul capitalei Banatului, unde şoferii sunt nevoiţi să caute minute bune un loc unde să îşi lase maşina. Iar dacă de ani buni municipalitatea nu are o locaţie unde să ridice o parcare de mari dimensiuni, se încearcă rezolvarea problemei lipsei spaţiilor de parcare în alt mod.

„I-am cerut city managerului Robert Kristof să genereze un portofoliu de aplicații mobile și alte aplicații pe care să încercăm să le generăm, respectiv să le achiziționăm, astfel încât să promovăm în orașul nostru cât mai multe din elementele ce definesc conceptul de smart city. Și viceprimarul Imre Farkas are această sarcină, Robert va interacționa cu mediul universitar în acest sens, pentru că e mai apropiat de el și va încerca să materalizeze și inițiativa mai veche a mea de constituire a unor grupuri de voluntari care să participe la întâlniri brainstorming și care să participe la dezvoltarea efectivă de astfel de aplicații. (…) Sunt lucruri despre care s-a mai vorbit, ca să nu înțelegem că acuma tot despre ce am vorbit înseamnă ceva revoluționar. În paşi, tot ce avem în zona centrală va ajunge să fie gestionat inteligent, în modul în care este gestionată parcarea de la Modex. Acolo a fost un proiect-pilot. În continuare va fi pe bani, dar nu neaparat cei ce au implementat lucrarea vor face şi altele. Noi vom face o licitaţie (…) şi e posibil să se meargă şi pe alt principiu, nu neaparat cu senzori în astfalt. Firma poate veni şi cu camere video, de exemplu”, a declarat primarul. Proiectul municipalităţii pentru 2017 este ca şoferii să poată verifica de pe telefonul mobil care sunt zonele din centrul Timişoarei în care există locuri de parcare dinsponibile. Deocamdată un astfel de sistem funcţionează la parcarea Modex şi a fost instalat gratuit de firma ZTE.

Foto: arhivă

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Un comisar-șef de la DGA Timiș s-a ales cu un ordin de protecție de 5 zile, după ce și-a bătut soția, cetățean ucrainian

Așa cum rezultă din informații verificate, confirmate ulterior chiar...

Fata săptămânii – Denisa Barboni

Denisa Barboni, este studentă la facultatea Dimitrie Cantemir dinTimişoara...

Hoții din buzunare care au disperat timișorenii ani la rând au primit mandat de arestare pe 30 de zile

Hoții de buzunare din Timișoara care ani la rândul...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare