Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieUşor şi rapid: până la finele anului vom verifica disponibilitatea locurilor de...

Uşor şi rapid: până la finele anului vom verifica disponibilitatea locurilor de parcare din centrul Timişoarei pe mobil

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Anunţ important făcut astăzi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cu privire la parcările din zona centrală. Lipsa unei mari parcări se resimte acut în centrul capitalei Banatului, unde şoferii sunt nevoiţi să caute minute bune un loc unde să îşi lase maşina. Iar dacă de ani buni municipalitatea nu are o locaţie unde să ridice o parcare de mari dimensiuni, se încearcă rezolvarea problemei lipsei spaţiilor de parcare în alt mod.

„I-am cerut city managerului Robert Kristof să genereze un portofoliu de aplicații mobile și alte aplicații pe care să încercăm să le generăm, respectiv să le achiziționăm, astfel încât să promovăm în orașul nostru cât mai multe din elementele ce definesc conceptul de smart city. Și viceprimarul Imre Farkas are această sarcină, Robert va interacționa cu mediul universitar în acest sens, pentru că e mai apropiat de el și va încerca să materalizeze și inițiativa mai veche a mea de constituire a unor grupuri de voluntari care să participe la întâlniri brainstorming și care să participe la dezvoltarea efectivă de astfel de aplicații. (…) Sunt lucruri despre care s-a mai vorbit, ca să nu înțelegem că acuma tot despre ce am vorbit înseamnă ceva revoluționar. În paşi, tot ce avem în zona centrală va ajunge să fie gestionat inteligent, în modul în care este gestionată parcarea de la Modex. Acolo a fost un proiect-pilot. În continuare va fi pe bani, dar nu neaparat cei ce au implementat lucrarea vor face şi altele. Noi vom face o licitaţie (…) şi e posibil să se meargă şi pe alt principiu, nu neaparat cu senzori în astfalt. Firma poate veni şi cu camere video, de exemplu”, a declarat primarul. Proiectul municipalităţii pentru 2017 este ca şoferii să poată verifica de pe telefonul mobil care sunt zonele din centrul Timişoarei în care există locuri de parcare dinsponibile. Deocamdată un astfel de sistem funcţionează la parcarea Modex şi a fost instalat gratuit de firma ZTE.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg cum are tupeu acest primar..in anul 2017 sa nu construiască parcari ..viitoare capitala europeana?!..omul acesta sigur nu a fost mai departe de cenad..e inimaginabil sa mai apara in secolul 21 sa ne explice de ipotenta adminsrrativa care o conduce..acest om merita un oras ca Timisoara sa il pastoreasca?!..au bisericile parcari si culmea primarul Robu cauta ..un loc de veci?! Penibil..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...