Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

Primarul Robu anunţă: la Timişoara copacii nu se mai taie, se transplantează. Ce face Horticultura cu 40.000 de euro

Pentru a ţine pasul cu concurenţa, dar şi pentru ca lucrările de modernizare din Timişoara să se facă fără a stârni revolta cetăţenilor care se trezesc cu copacii tăiaţi la orice intervenţie a firmelor contractate de primărie, societetatea Horticultura va face o investiţie importantă.

„Am convenit cu societatea Horticultura, societatea care are ca acţionar unic, după cum se cunoaşte, Consiliul Local Timişoara să achiziţioneze un utilaj de transplatare a copacilor. Noi avem multe lucrări de modernizare de făcut şi unii copaci împiedică efectuarea lucrărilor fiind plantaţi în locurile în care se găsesc în afara vreunei viziuni pe un anumit orizont de timp. Ei bine, încercăm să îi salvăm prin transplantare cât mai aproape de locul unde sunt iniţial, acolo unde suntem obligaţi să îi îndepărtăm. Şi până acum noi am făcut lucrul acesta cu un utilaj pe care îl avea altă societate comercială, numai că acel utilaj permitea transplantarea copacilor de diametre mici. Acest utilaj pe care îl va achiziţiona Horticultura permite transplantarea unor copaci de diametre mai mari pentru că balotul poate fi la acest utilaj de un metru şi 14 centimetri, ceea ce înseamnă că de regulă diametrul trunchiului e undeva la 30 sau 40 de centimetri, ceea ce înseamnă că putem să transplantăm copaci de dimensiuni mai mari”, a informat primarul Timişoarei.

Investiţia ar putea să se ridice la suma de 40.000 de euro, însă compania va căuta cele mai bune oferte făcând o comparaţie de preţ şi performanţă. În altă ordine de idei, Robu susţine că imaginea de primar care taie copaci după bunul plac i-a fost creată fără temei. „Ştiţi că a fost o eroare de comunicare din partea Direcţiei de Mediu la un moment dat,pentru că atunci când cineva a cerut să se spună câţi copaci au fost tăiaţi ei au trecut acolo tot ce au găsit în tufe, unde am intrat să facem asanare, chiar dacă erau tulpini de un centimetru grosime, ei la modul cinstit au notat şi au raportat, dar nu era vorba despre copaci adevăraţi şi de copaci de interes pentru oraş, ci de locuri care au ajuns la o stare de sălbăticie, de ţară a nimănui. Noi am plantat incomparabil, nu doi la unu, ci zeci de copaci în locul unuia tăiat”, a conchis Robu.

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore