Șapte ani de acasă! De ce va pierde viceprimarul Ruben Lațcău, la CNCD, procesul cu Andrei Drăgilă de la Horticultura SA?!

- Advertisement -
Un nou scandal mocnește în Timișoara! De fapt, mai multe! Tocmai pentru că stilul heirupist al USR Timiș, de a-și impune oamenii pe funcții publice, nu are nicio limită. Totul e contratimp și în viteză! Declarativ, ”decapitările” arată bine și sunt justificate prin nevoia de ”suflu nou”, manevre acoperite de hârtii, analize și tot soiul de grafice, dublate de rezultate economico-fianciare.

Hold-up-ul USR Timiș a început, în forță, în urmă cu câteva zile. Deși, în spatele scenei publice, de săptămâni bune se duc războaie, șicane și se transmit mesaje amenințătoare, prin intermediul unor vectori acreditați. Doar-doar cei vizați, aflați în funcții publice, vor face pasul în spate și vor elibera scaunele călduțe, în special pe cele din cadrul fostelor regii autonome care țin de Primăria municipiului Timișoara.

Inițial a fost Colterm SA. Acolo, USR Timiș și-a făcut de cap și a impus un nou Consiliu de Administrație, cu circ maxim în Adunarea Generală a Acționarilor. La fel s-a procedat, ieri, și la Piețe SA și la Horticultura SA unde, din nou, Dominic Fritz și-a impus colaboratorii apropiați. Evident, toți ”profesioniști” în domeniu, ca orice userist, de altfel. Numai unul și unul!

Tot ieri, chiar înainte de schimbarea CA de la SC Horticultura SA, societate comercială aflată în subordinea Primăriei Timișoara, directorul entității publice, Andrei Drăgilă, a ieșit în mass-media cu o declarație, care a aruncat orașul în aer. Pe scurt, șeful spațiilor verzi susține că a fost intimidat de viceprimarul userist Ruben Lațcău, ca să-și dea demisia din funcția pe care o ocupă prin concurs. Mai mult, că s-au făcut presiuni, în acest sens, și pe alte canale din partea unor ”oameni noi”.

În susținerea afirmațiilor, directorul SC Horticultura SA a povestit că, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc o discuție privind activitatea sa din fruntea fostei regii, la cererea și în biroul viceprimarului Ruben Lațcău: ”Fără menajamente domnul viceprimar mi-a cerut demisia din postul de director, spunându-mi că trebuie să aducă oameni noi în posturile de conducere. Sunt de 38 de ani în aceasta funcție si sunt probabil cel mai longeviv director din acest sector de activitate. Societatea pe care o conduc nu a avut pierderi în niciun an de când sunt eu director, am avut rezultate excelente la fiecare bilanț și mi-am văzut de treabă, indiferent de culoarea politică a celor care au condus primăria în toți acești ani. Nu am fost tratat în acest fel de niciun primar sau viceprimar, indiferent de partidul din care proveneau”.

E clar că, în ciuda presiunilor la care a fost supus, Andrei Drăgilă, prin ieșirea publică, a vrut să transmit un singur mesaj, care să ajungă la urechile useristului Ruben Lațcău. Și anume că nu se lasă dus: ”Eu sunt un profesionist care își vede de treabă și nu face politică. Nu pot să accept ca cineva să își bată joc de mine și de munca mea. Nu există niciun motiv legal, financiar sau de altă natură pentru schimbarea mea și nu pot fi de acord ca acest lucru să se întâmple din rațiuni strict politice sau personale. Nu am de gând sa mă las intimidat dar nici nu pot trece peste aceasta tentativă de a-mi păta munca și cariera. Eu voi rămâne același om dedicat comunității și voi munci cu seriozitate și corectitudine, cel puțin pana la expirarea mandatului de director al societății”. Clar ca bună ziua!

Prin alunecare

Și useristul Ruben Lațcău nu a lăsat treaba neîncheiată! A ieșit și el cu o contrareacție, acuzându-l pe șeful fostei regii din subordinea PMT că minte și că, de fapt, nu i-ar fi cerut demisia. Dar, din declarația publică a useristului rezultă cu totul altceva: ”În momentul în care am luat decizia de a revoca Consiliul de Administrație, într-adevăr i-am spus că are opțiunea de a se retrage sau de a fi revocat. Cred că la 69 de ani, după ce ai condus această societate timp de 35 de ani și vezi cum arata orașul, cred că ar trebui sa se retragă la pensie. Dacă domnul Dragilă intenționează să își dea demisia, nu pot decât să mă bucur. Dânsul raportează rezultate de performanță în care își depășește cu 550% indicatorii, în condițiile în care spațiile verzi din Timișoara arată cum arată”.

După care, același Ruben Lațcău revine pe pagina sa de Facebook cu o postare personal, pe același subiect, întărind afirmațiile și pedalând pe aceeași logică: ”De 30 de ani conduce domnul Drăgilă societatea Horticultura. Au trecut regimuri, guverne, mineriade, primari și generații întregi de consilieri locali, dânsul a rămas. Ca și cum ar fi primit moștenire o societate publică și patrimoniul pe care îl administrează. E o minciună că l-aș fi intimidat pe domnul Drăgilă să își dea demisia săptămâna trecută, dar profit de ocazie să i-o cer acum, în văzul tuturor. Domnule Drăgilă, aveți 69 de ani. Horticultura are un contract de 70 de milioane de lei cu primăria, dar se chinuie să trăiască. Eu nu am trăit vremurile în care planul cincinal se realiza într-un an, dar asta văd că este mentalitatea conducerii societății. Nu mă interesează hârtiile cu care se blindează aceste rămășițe ale trecutului, mă interesează prezentul și viitorul. S-a terminat cu lingușeala”.

Așa cum se poate observa, în două rânduri, atât în declarația de presă cât și pe pagina personală de Facebook, useristul Ruben Lațcău face referiri absolut răutăcioase, degradante, umilitoare și discriminatorii vizavi de vârsta directorului SC Horticultura SA: Domnule Drăgilă, aveți 69 de ani, așa că…. versus… Cred că la 69 de ani, după ce ai condus, ar fi cazul să…..!!! Evident, ideea bazată pe vârsta înaintată a directorului SC Horticultura SA a fost imediat preluată de hoardele de postaci ai USR Timiș. Așa că, în tot mediul online, comentariile privind neoliticul, paleoliticul, mezozoicul din care se trage Andrei Drăgilă sunt la loc de frunte.

Ce e mai trist e că această discriminare abjectă, pe bază de vârstă, a fost preluată chiar și consilierii locali ai USR Timiș, în frunte cu Aida Szilagyi care, ca orice postac care se respectă, a simțit nevoia intrinsecă să pluseze, evident, în aceeași notă, nu înainte de a-și corecta greșelile gramaticale, legate de acordul predicatului cu subiectul multiplu: ”Da, și eu cred că e timpul ca societatea să fie condusă de profesioniști (mai) tineri și vizionari. Horticultura a îmbătrânit la propriu și la figurat cu domnul Drăgilă…”. Sublim, nu altceva!

La deal…

În mod cert, cum în anul 2019 lucra în mediul privat, ca toți useriștii de altfel, viceprimarul Ruben Lațcău nu a fost atent deloc că, din cauza unor afirmații identice, fostul președinte al CJ Timiș, pesedistul Călin Dobra, a luat-o peste bot de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fiind nevoit să scoată din buzunar 20.000 RON, după ce a trimis-o ”la pensie” pe Emilia Milutinovici, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

De fapt, afirmațiile lui Călin Dobra față de Emilia Milutinovici au fost mult mai blânde decât ura revărsată de Ruben Lațcău la adresa septuagenarului Andrei Drăgilă: ”Doamna director general a ajuns la vârsta de pensionare și având posibilitatea legală să gândim o reconstrucție, am considerat la momentul ăsta că va trebui lucrat cu o nouă echipă….”. Da, doar pentru această afirmație, discriminatorie ce-i drept, pentru că e anormal să faci uz de vârsta unei persoane ca sa-ți justifici acțiunile și combinațiile, Călin Dobra a fost sancționat de CNCD.

Așadar, ”fosilei” publice, care răspunde la numele de Andrei Drăgilă, nu-i mai rămâne decât să facă o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării – dacă instituția nu s-o fi sesizat, deja – și să i-o adreseze, în mod direct, fostului senator social-democrat de Timiș, Adrian Diaconu, în calitatea sa de adjunct al instituției. Nu de alta, dar ar fi bine ca Andrei Drăgilă să-i lase o portiță de scăparea lui Ruben Lațcău astfel încât, după ce va fi amendat pentru discriminare, să poată spune că PSD e de vină și că totul e o mizerie comunistă. Un plan diabolic al ”ciumei roșii”!

Cât despre ”patinajul artistic” al consilierei locale Aida Szilagy, aceasta fiind o doamnă, e de așteptat ca Andrei Drăgilă, care toată viața s-a ocupat de flori, să nu o includă pe useristă în calculul discriminării. Poate, cel mult, să ”o lovească” cu un buchet de trandafiri, obligatoriu, în hârtie biodegradabilă. Și livrare personală, ca să vadă userista Szilagy că directorul SC Horticultura SA e viu și mișcă!

Asta înseamnă atitudine de gentleman, chiar și la 70 de ani!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare