Ca la Nufărul: Apretat și spălat, Cristian Mos sugerează că Direcția Apelor Banat ar fi alterat probele privind poluarea Begăi!

- Advertisement -
O senzațională partidă de pase în diagonală, într-o singură repriză de 60 de minute, a avut loc aseară, pe micile ecrane. Nu a fost un meci de campionat cu vreo miză, ci mai degrabă unul amical: mingi cu boltă, numai bune de preluat, după un mic stop pe piept, și de marcat, la fiecare centrare.
Nici măcar așa, președintele USR+ Timiș și vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș, n-a strălucit ”pe teren”, reușind cel puțin un autogol de Divizia C. Și asta doar pentru că, atât a învârtit mingea și a driblat, până a amețit și a uitat direcția de deplasare în teren. Măcar Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, când punea piciorul pe minge, chiar dacă toți se fereau din calea ”geniului pătimaș”, marca în poarta adversă cu fiecare ocazie!

Nici măcar în ceasul al 12-lea, președintele USR+ Timiș și, totodată, vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș, nu a recunoscut, la modul direct, în cele 60 de minute de joc, că s-a făcut de mirul lumii când a declarat, cu subiect și predicat, în urmă cu circa două săptămâni și pe baza unor imagini video, că Bega a fost poluată, în mod intenționat!

Mai mult: că știe el, că la fiecare sfârșit de săptămână, când autoritățile dorm în șlapi, poluatorii deversează substanțe toxice în apa care ajunge la robinetele timișorenilor. Cristian Moș nu a recunoscut, aseară, nici picurat cu ceară, că a generat un fake-news de proporții, că a pus autoritățile pe drumuri și că a panicat populația!

Au mai fost unii pe vremuri care nu greșeau niciodată tocmai pe idea că o societatea multilateral dezvoltată nu putea avea decât o clasă muncitoare corectă și lideri cu viziune, mereu de partea adevărului absolut, nu?! Iată, pe scurt și din nou, ”rechizitoriul” care a generat atâta vâlvă, postat de liderul USR+ Timiș, ”procurorul” Moș, pe pagina sa de Facebook, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 ianuarie, alături de o captură video: ”În această după-amiază am primit aceste imagini unde se vede clar că au fost deversate niște substanțe necunoscute în râul Bega. Știu că este o practică curentă în rândul poluatorilor să deverseze substanțe nocive în timpul weekendului când instituțiile statului nu au program. În momentul acesta o echipă de la Administrația Bazinală de Apă Banat se deplasează spre zona Uzinei de Apă și sper ca în cel mai scurt timp să aflăm ce substanță a fost deversată în Bega….”.

Cascadorii râsului

Bun, declarația e un pic mai lungă, dar este irelevantă în acest context, întrucât nu reprezintă altceva decât o tentativă umilă și preșcolară de patriotism deșănțat. Cert este că, nici până în acest moment, ”procurorul” userist, Cristian Moș, nu a explicat pe ce și-a bazat acuzele ”privind practicile curente ale poluatorilor” și, mai mult decât atât, de unde știe – în afară de faptul că VEDE – că ”au fost deversate niște substanțe necunoscute”?

Din experiența de corporatist, de telecomunicații sau de unde? De unde atâta știință la președintele USR+ Timiș? În fine, partea interesantă a intervenit, la nici 24 de ore, când acuzele lui Moș au fost demontate de către Sorina Neaga de la Direcția Apelor Banat, care l-a trimis pe vicepreședintele CJ Timiș să-și caute de lucru, în altă parte: ”Da, bineînțeles că au venit rezultate. Din analizele laboratorului nostru, nu s-a identificat nicio substanță poluatoare. Deci, nu putem vorbi despre poluare. Vă mai pot spune, în plus, că am asistat la un fenomen natural ce se întâmplă, în general, la viituri, la dezgheț și la diferențe de dezgheț ale apei. Deci, nu este absolut nicio problemă”.

Clar ca ”bună ziua”! Limpede ca apa! Și totuși, în ciuda evidențelor, nu a viziunilor, Cristian Moș nu a mai revenit pe subiect, nu și-a cerut scuze pentru dezinformarea crasă, nici pentru alerta falsă la adresa autorităților, nici pentru panica creată în rândul populației. Și nici nu a mai prezentat vreun buletin de analize, așa cum a promis!

Asta până aseară când, din nou, luptătorul Shin Do Ryu, karatistul Moș, în ringul televizat, a intrat la rupere, prin alunecare, tot la cei la Direcția Apelor Banat, crezând că-și salvează onoarea, conform principiilor Bushido. Finalul, oarecum previzibil, a avut o singură victimă…

Batman! Batman!

O singură victimă pentru că povestea nu se oprește aici deoarece, prezent la partida amicală televizată și pus, din nou, în fața ”poluării” de pe Bega, Cristian Moș, liderul USR+ Timiș și vicepreședintele CJ Timiș, a recunoscut că analizele pe care le-a primit, ca urmarea a prelevării probelor de apă, sunt negative.

Adică, nu a existat niciun soi de poluare! Dar, ca să nu pară păcăliciul de serviciu al Facebook-ului, Moș o dat-o de gard și mai tare lăsând să se înțeleagă, cât se poate de clar, că Direcția Apelor Banat a tras de timp, până s-au alterat probele. Ce mai, le-a măsluit, ca să acopere poluatorii.

Iată ”filmul”, cu DVD-ul în priză, așa cum a fost el prezentat de Moș de la USR+: ”….am sunat la Garda de Mediu, la Aquatim. Ce-i de la Garda de Mediu mi-au dat un contact de la Direcția Apelor Banat. Au spus ca nu ei sunt cei care preiau probe si fac analize. Mi s-a spus că s-ar putea să fie un fenomen natural, dar filmul mi-a fost trimis de oameni care stau acolo, nu de o lună, două sau trei. Spuma părea ciudată. Am zis hai să vedem ce e cu ea dacă tot mergem în direcția ecologizării. Luni am fost sunat de la cei de la DAB și am primit, până la urmă, rezultatele. Singurul meu semn de întrebare a fost de ce au fost făcute testele doar duminica și nu sâmbăta, când am sesizat. Adică a doua zi! Dar sunt cu ochii încă acolo! Sunt cetățeni care au venit spre noi cu informații și continuam ancheta. La testele care s-au făcut duminica, rezultatele au fost bune. Adică, nu s-au depășit normele legale, la testele făcute duminică…”.

E clar că asta sugerează Moș: că DAB a tras de timp ca să analizeze probele, tocmai pentru a altera/dilua rezultatul poluării de pe Bega. Că DAB e pe mână cu hoții! Din nou se pune aceeași întrebare: de unde știe Cristian Moș? Nu de alta, dar este o acuzație extrem de gravă, care duce deja în zona corupției instituționale și care, dacă ar fi adevărată, ar pune în pericol sănătatea publică!

Sau e vreo altă afirmație, la fel ca și celelalte, care vine iarăși din pură intuiție useristă sau, poate, de la acces direct la Divinitate!? Sincer, mai lipsea un mic dribling și, cu fanta de lumină, Moș ar fi fost în stare să le facă o plângere penală ”laboranților” și să-i acuze pe cei de la DAB și de genocid!

Odă bucuriei

Noroc că fericirea nu a rezistat foarte mult pe chipul lui Cristian Moș, atât de încercat în lupta de clasă, căci misterul a fost dezlegat de însuși Directorul Apelor Banat, Caius Parpală. Și acum țineți-vă bine în scaune. Nu, nu sunt replici din ”BD la munte și la mare” ci afirmațiile responsabile, fără perdea sau menajamente, ale unui director de instituție publică, sătul de politicianisme și fariseisme ieftine:

”Ce poluare, domne!? Nu a fost nicio poluare pe Bega. Când am primit sesizarea? Niciodată. Asta e răspunsul: niciodată! Noi ne-am sesizat! Nu ne-a sesizat nimeni. Vă spun și cum am aflat despre tot acest circ, că nu e secret. Doamna director de Resurse Apă e mare cititoare de Facebook. Eu nu sunt. Ea m-a sunat duminică dimineață pentru că a văzut un articol în care domnul vicepreședinte Moș spunea că e vorba despre o poluare pe Bega. După ce a vorbit cu mine, a sunat la noi la Inspecție și a trimis Laboratorul la fata locului. Duminica la 10-11 echipa a fost pe teren. Deci, pe noi nu ne-a sesizat ABSOLUT NIMENI! Nu ne-a sunat nici vreun moș și nici vreo babă! Analizele au fost gata luni dimineață, în jurul orei 9. Eu l-am sunat pe dl. Moș sa-l întreb pe cine a sesizat, că din text așa rezulta. Eu am întrebat pe toată lumea: de la dispeceri la șefi. Nimeni nu știa nimic. L-am si întrebat pe Moș pe cine a sesizat…cu nume și prenume! Mi-a spus că el a sunat la Aquatim! Cred că dl Moș vrea sa fie interesant și își caută subiecte. Vă garantez că analizele sunt corecte și că nu se alterează așa cum crede dânsul. Si dacă le făceam la o lună, indicatorii de poluare erau tot acolo. Cereți si de la Aquatim probele, că si ei au analizat și au si prelevat probe, încă de sâmbătă. Rezultatul e același ca și al nostru. Știu asta pentru că am comparat cele două buletinele, tocmai datorită acestui circ mediatic. Numai povești…”.

Și atunci, cum să sugerezi că DAB a tras de timp ca să analizeze apa de pe Bega, astfel încât probele să se dilueze iar agenții poluatori să se volatilizeze, inducând și ideea că instituția e pe mână cu mafioții, când tu, Cristian Moș, nu i-ai sesizat? Ba din contra, mai mult, sâmbăta ai anunțat că cei de la DAB sunt pe drum, ca să preleveze probe, iar ei s-au autosesizat duminica!

E cât se poate de limpede, așa cum rezultă și din declarația directorului DAB, Caius Parpală, că vicepreședintele userist al CJ Timiș, Cristian Moș, a crezut că apa se alterează ca vreo ciorbă cu smântână, lăsată afară din frigider, vara, chiar pe pervazul geamului de la bucătărie!!!

Dar na, acum, nu te poți pune cu toți cei care ”știu” sau ”văd clar”, vorba celor de la Aquatim care nici ei, la fel ca și colegii lor de la DAB, în urma analizelor, nu au dat de petrol în Bega ci doar de apă chioară! E clar, acum, că ambele laboratoare de analiză, atât cel de la DAB cât și cel al Aquatim, nu sunt calibrate și dau rateuri, nu?

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=2W_Zyxmup0M]

VIDEO: Tele Nova Timisoara

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img