Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Golănie useristă: Fritz și Lațcău se joacă de-a administrația pe nervii și timpul timișorenilor!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Încă de când au preluat guvernarea locală și județeană, cei de la USR+ Timiș, în frunte cu Cristian Moș și Dominic Fritz, fac doar exerciții de imagine și de administrație. Strict exerciții pentru că useriștii nu ajung niciodată, ca la matematică, la ”soluția” finală. Și asta se întâmplă zilnic și pe nervii bănățenilor!

În afară de Facebook și gafă după gafă, ”oamenii noi” par tot mai departe de realitatea cotidiană, pe zi ce trece! Cât despre știința de a face administrație în interesul cetățenilor, mai bine nu: atât din afară cât și din interior, useriștii par total depășiți de situație și seamănă tot mai mult cu niște diletanți. Nu orice fel de diletanți, ci din ăia care se cred și șmecheri și inteligenți…

Aseară, din nou, a venit rândul viceprimarului Ruben Lațcău ca să arunce în aer liniștea Timișoarei! Din nou, tocmai pentru că, după ce a fost numit secundul primarului Dominic Fritz, s-a aflat că useristul a încălcat legea rutieră, fiind titular de dosar penal pentru conducere fără permis.

Ba mai mult, că ar fi făcut o facultate de 4 ani în 6, fiind catalogat ”dublu repetent”. Da, acesta este Ruben Lațcău cel despre care Dominic Fritz spunea, chiar înainte de-al titulariza ca viceprimar la Timișoara, că îl poate suna și la 3 dimineața și știe răspunsul la orice întrebare, lăsând să se înțeleagă că ar fi vreun geniu!

Revenind la subiect, ieri, chiar la finalul plenului, care a avut loc în online pe platforma Zoom, Ruben Lațcău le-a cerut consilierilor locali să mai zăbovească un pic, nu pe public, ca să-l audă votanții, ci in privat, motivând că are o chestiune de comunicat. Și comunicarea a venit cu subiect și predicat, așa cum susțin martorii evenimentului, useristul anunțând audiența că i-a născut nevasta și, drept urmare, intră în “concediu de paternitate”.

Da, exact aceste două cuvinte le-a folosit Lațcău, spun consilierii consultați de reporterii de la Vocea Timișului. Evident, deși a fost întrebat, cât timp va rămâne în concediu paternal, Ruben Lațcău nu a lămurit dilema. Așadar e clar de ce anunțul a creat rumoare și, mai mult decât orice, percepția că Lațcău dă bir cu fugiții, la nici 3 luni de la numire. Asta, în timp ce alții, la 100 de zile de administrație sau guvernare, ies în fața oamenilor și prezintă o dare de seamă!

Dar nu, Lațcău și-a anunțat decizia de a intra în concediu paternal, fără să lămurească perioada de absență! De ce a ales useristul să informeze consilierii că intră în concediu, rămâne un mister, încă, nedezlegat, atâta timp cât, legal, este dreptul domniei sale să beneficieze de un concediu paternal, chiar și de doi ani!? Și până la urmă, nu e treaba consilierilor locali că un angajat al Primăriei Timișoara, chiar și viceprimarul, alege să plece în concediu!

Isterie generală

Este cât se poate de evident că Ruben Lațcău a greșit fundamental când a refuzat să le spună consilierilor locali, dacă tot a făcut anunțul, care este perioada concediului paternal. Sau poate că nu a greșit și a făcut-o cu intenție, lăsând voit loc de interpretări și speculații, pentru un alt joc de imagine, tipic userist.

De ce? Pentru că, la nici 12 ore de la ”intimitatea” cu consilierii, azi, primarul Dominic Fritz a profitat de conferința de presă săptămânală, anunțând că nu înțelege de ce atâta tărăboi pentru cineva care își ia un concediu paternal de 14 zile, lucru permis de lege. Este pentru prima data când se vorbește despre 14 zile! Ulterior, la distanță de circa o oră, evident din cauza circului mediatic că viceprimarul Timișoarei, dă bir cu fugiții, Lațcău a ieșit să lămurească, atât situația cât și misterul.

Și a făcut-o exact în stilul șefului său de partid, Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș care, în loc să recunoască că a dezinformat populația, în ce privește poluarea Begăi, a dat vina pe cei de la Direcția Apelor Banat, chipurile, că ar fi alterat probele de apă, ca să-i acopere pe poluatori! Așa a jucat-o și Lațcău: a dat vina pe cei 20 de consilieri locali, cu care își făcea confidențe în online, că ar fi înțeles total greșit situația.

Iată ce spune viceprimarul Ruben Lațcău: ”Este vorba despre concediul legal pe care orice părinte îl primește, conform legii, de cinci zile, la nașterea unui copil. De asemenea, voi folosi concediul pe care l-am amânat când primarul Dominic Fritz a fost în izolare și cineva trebuia să fie în primărie să semneze actele existenteDiscuția purtată după plen, între patru ochi, nu a fost în cadrul ședinței ci în afara acesteia. Motivul ei a fost să le comunic ceea ce primarul Fritz a anunțat a doua zi în conferința de presă despre Colterm. Doar la finalul ședinței i-am anunțat că voi intra în concediu, probabil că unii consilieri au înțeles greșit că voi intra în concediu paternal, eu nu intru în concediu paternal, este concediul legal cuvenit”. 

Așadar, useristul consideră că nu el minte, ci toți cei 20 de consilieri locali! La fel ca si la Cristian Moș de la CJ Timiș: nici cu buletinele de analize, atât de la Aquatim cât și de la Direcția Apelor Banat, ambele negative la poluare, useristul nu a recunoscut că a greșit, că este inițiator de fake-news și nici nu și-a cerut scuze autorităților pe care le-a pus degeaba pe drumuri!

Lațcău merge mai departe

Și Ruben Lațcău nu se oprește aici cu povestea, ci plusează. Ii face din nou mincinoși pe consilieri și răspândaci de știri a la Radio Erevan, dar zdrăngăne, intr-un mare fel, și la coarda sentimentală, declarând pe Facebook ca: “Eram în ședințe azi când au început să curgă telefoanele de la presă. E adevărat că plec 2 ani în concediu de paternitate, pentru că așa s-ar fi spus la Radio Erevan? Da, sunt tatăl unui băiețel de câteva zile. Nu, nu stau în concediu de paternitate 2 ani, ci 15 zile, cum zice legea. Adam s-a născut în ziua în care Dominic Fritz a primit testul pozitiv pentru Covid-19. Două vești care în decurs de câteva minute mi-au dat peste cap calendarul. Am preluat imediat atribuțiile de primar al Municipiului Timișoara, am stat la birou de dimineață până în miez de noapte, chiar și duminică. Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin. Dominic Fritz a revenit la birou și acum pot să fiu acasă cu Adam și să-mi susțin soția în această perioadă grea, dar minunată, pentru o familie. Sunt primele zile ale copilului meu și vreau să le petrec cu el. Pentru el m-am înhămat la tot acest efort politic și administrativ de schimbare a orașului în bine. Și vreau să spun și ce fel de soț și tată sunt și vreau să fiu cât voi trăi, unul responsabil care se implică în creșterea copilului. Așa sunt acasă, așa sunt și în Primărie. Că voi pleca într-un concediu de 15 zile le-am spus marți, consilierilor locali, în ședință. Le mulțumesc consilierilor care sunt și corespondenți la Radio Erevan și au transmis informația falsă și ridicolă că mi-am luat concediu de paternitate 2 ani. Evident că voi avea cu mine laptopul și telefon și că îmi voi continua ședințele și planurile, așa cum am făcut-o chiar și în zilele de Crăciun. Nimic nu se oprește în loc”. Frumos. De-a dreptul sublim.

Consilierii locali, in delir

Indiferent cât încearcă să dreagă busuiocul, tocmai din cauza circului și a reacțiilor publice, absolut ostile USR-ului, e clar că Ruben Lațcău încearcă să iasă din corzi, mințind și dând vina pe colegii săi de ”spovedanie”. Cert e că nici consilierilor nu le place să fie făcuți mincinoși de ”un mucos, fără nicio pregătire in administrație”.

Părerea unanimă a consilierilor locali, consultați de reporterii Vocea Timișului, este una și bună: Lațcău a folosit asocierea clară de ”concediu de paternitate”, nu doar a făcut anunțul că ”intră în concediu”. ”Chiar nu înțeleg de ce e nevoie să mințim! Nu era mai simplu dacă și-ar fi recunoscut gafa și toată lumea ar fi mers mai departe, fără circ. Personal, nu am înregistrat nicio ședință, până acum, dar o să o fac de acum încolo, ca să evităm, pe viitor, astfel de penibilități. Să-și ia din partea mea concediu cât vrea. Nu mă privește pe mine concediul lui. Exact așa a zis: să ne vedem cu bine, intru in concediu paternal. Va dați seama că după ce viceprimarul a ieșit din online, noi între noi, consilierii, am mai vorbit. Eram șocați. Nu înțelegeam de ce fuge și nu înțelegeam dacă mai revine din concediul ala paternal sau nu. E vina lui că nu a lămurit, atunci, lucrurile”, susține un consilier local care-i mai și bate obrazul viceprimarului pentru lipsa de fair-play!

Așadar, în acest moment, useristul Ruben Lațcău, intra în concediu, nu pentru 2 ani, așa cum au răspândit cei de la “Radio Erevan”, ci pentru 14 zile. Reconfirma informația și Dominic Fritz, tot pe Facebook, zdrăngănind și el coarda sensibilă a poveștii: “În 13 ianuarie, Ruben Lațcău a primit două vești. Prima a fost de la mine: l-am informat că am fost testat pozitiv și că trebuie să preia imediat atribuțiile mele ca Primar al Timișoarei pentru 2 săptămâni. A doua veste a fost că s-a născut fiul lui, Adam. În ultimele două săptămâni, Ruben mi-a dovedit că am făcut alegerea perfectă când l-am rugat să-mi fie viceprimar, tocmai cu gândul că va trebui să fie în stare să mă înlocuiască oricând. Acum pleacă 15 zile în concediu paternal și este lucrul cel mai firesc în anul 2021. O lume civilizată are nevoie de tați implicați. Îmi pare rău că din cauza mea a trebuit să-l amâne și îi doresc un timp de calitate cu soția lui și cu Adam. O să încerc să nu-l bâzâi prea mult și, la rândul meu, să-l înlocuiesc cât de bine pot”.

Rămâne o singura întrebare: oare îl va mai suna Fritz pe Lațcău la 3 dimineața, ca sa-i dea răspunsuri, acum, ca știe ca ii poate deranja somnul micuțului Adam?

5 COMENTARII

 1. Nu va mai luati de gulere pentru … CINE?
  I-am rugat noi sa vina cu maiestria lor sa faca treaba pe care
  nu au facut-o predecesorii lor?
  Atunci de ce va ambalati si va rupeti hainele?
  Eu mai astept putin caci orasul este, in mare parte, intr-o mizerie crunta
  iar miscari de trupe care sa arate ca macar atitudinea prestatorilor de servicii este schimbata nu se vad. Si pentru multe lucruri nu aveai nevoie de 3 luni si nici hotararile actuale nu trebuiau sa fie o piedica. Cum o fi a facut ordine Bolojan in Oradea. Sigur ca o sa imi spuneti ca nu a facut intr-o zi si nici macar intr-un mandat.
  Dar acum la Bihor? Va spun eu ca deja in decembrie avea anuntate criteriile de performanta pentru primari si vorbise cu 30 % din primari deja si a avut curajul sa anunte ca a evaluat structura consiliului judetean si da afara jumatate din angajati-adica taietorii de frunza si pilele. Ramane de vazut dar se vede ca actioneaza.
  Ce planuri are primaria noastra in acest sens? Ba ca sunt prea multi , ba ca pot sa ramana ca e nevoie de oameni si ca le da responsabilitati , bla, bla..
  Nu ma incanta ca imi spune un primar sau vice ca el lucreaza si ziua si noaptea pentru timisoreni, ca el isi sacrifica familia si tineretea pentru acestia. AM CERUT NOI SA VINA IN POZITIA ASTA? NE-AM RUGAT NOI DE EI?
  Daca raspunsul este NU , atunci sa nu mai aduca aminte de sacrificiile lor (mai era unul inaintea lor care se plangea la fel) sa ne impartaseasca cat mai repede planurile pentru viitorul orasului asta, sa isi suflece manecile si sa se vada schimbare cat ma repede. Deocamdata : 3 luni => nimic – pardon => negocieri, contre , reclamatii, mirari ,trecutul ne impiedica etc
  Si inca o data spun: Noi cetatenii trebuie sa fim in aceeasi tabara caci avem acelasi tel, nu sa ne uram pentru ei, niste politicieni vremelnici care sunt umili pana ajung acolo unde sunt

 2. Fritz. Pt ca e primar in Timisoara, ar trebui batut pt fiecare greseala, iar pulica ala de viceprimar. Si mai tare batut . :)) Ne reprezinta, n-are voie la greseli… ca noi facem puscarie pt o gaina… BATAIE CU RANGILE PESTE EI IN PRIMARIE !!!!

 3. Dle Tepes, ar trebui sa faci cunostinta cu cel al carui nume il plagiezi fara niciun temei. Cred ca are ceva pt tine. Prea o meriti cat este de hotoman. Ca si cei carora le faci jocul. Esti cel putin jegos ca si caracter.

 4. Ce jurnalism e ăsta?
  Asta nu e voce, e can can.. Sa lămurim treaba aia cu 6 ani despre care zicea dl. ROBU. Din câte știu în timpul mandatului de rector la upt, sistemul de învățământ era pe sistem de credite transferabile Bologna, sau deja aderase. Dacă ipotetic lucrezi sau te îmbolnăvești și nu poți sa îți dai licenta ?
  Nu mai e facultatea pe care a făcut-o Robu, ca aveai restanta și deja repetări anu.. Lucrurile s-au schimbat și nu e vina acestor generații care an de an au fost expuse la tot felul de experimente ale ministerelor.
  Cât despre concediul ala, paternal, la tată, ai niște zile 2 sapt, nu 2 ani cât are mama, însă amatorii de senzații tari, scriu în lipsa de știri bazaconii..
  PS. Țin sa adun la cunoștință ca nici dl. Robu in perioadele lui de mandat, nu era bun.. Sau ca are și el un dosar penal pe rol etc

 5. Nu vad explicat titlul: cum adica se joaca de-a administratia? Ca-si ia un proaspat tatic 2 saptamani de pauza, asta e joaca?

  Asta una. Doi. Am vazut ca ai postat un text pe fb, ca Pfizer sponsorizeaza medici romani, de aia recomanda toti vaccinul, care de fapt nu e ok. Bine, bravo domnul Logica. Deci nici aspirina nu mai cumparam, ca Bayer (care a inventat-o) sponsorizeaza si ei medici. Nici spray de muste nu mai luam, sau cel putin nu de la Bayer, ca fac si asta, printre altele.

  Ai o logica de prescolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare