ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Noul city-manager al Timisoarei: Matei Creiveanu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, l-a prezentat pe noul Administrator Public al Municipiului Timișoara.

Matei Creiveanu vine din sectorul financiar-bancar internațional și a fost, din 2014, directorul reprezentanței (România) HYPO NOE Landesbank für Niederösterreich und Wien AG (banca de dezvoltare a Landului Niederoesterreich din Austria, una dintre cele mai importante bănci austriece).

”L-am ales pe Matei Creiveanu din 307 persoane care au aplicat, iar procesul a fost unul foarte exigent. Toți ceilalți 306 candidați sunt foarte buni profesioniști și mă bucur că acest concurs public a demonstrat că există în România oameni etici și competenți care vor să se alăture administrației publice și să reformeze statul.

Sunt oameni realizați profesional și chiar material, așa cum sunt și consilierii mei personali, și simt că a venit momentul să dea ceva înapoi societății și să se implice. Din această categorie face parte și Matei Creiveanu. L-am ales pe Matei pentru că are o dublă experiență: a lucrat timp de 18 ani în privat, în bănci, dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică din Europa Central Răsăriteană, inclusiv din România.

A inițiat și structurat finanțări municipale de peste 200 milioane de euro pentru municipii din România precum Oradea, Brașov, Iași, Craiova și a asistat municipalități în utilizarea finanțărilor nerambursabile din partea UE, împreună cu instrumente de datorie publică, pentru finanțarea unor investiții locale de anvergură, precum Parcul Industrial Oradea”, și-a motivat alegerea primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Printre altele, Matei Creiveanu a implementat finanțări municipale de peste 300 milioane de euro pentru mari orașe din regiunea CEE, precum Ostrava (Cehia), Varna (Bulgaria), Belgrad (Serbia).De asemenea, a implementat finanțări pe bază de proiect ale autorităților publice: Arena Ruse (Bulgaria) –10 milioane euro; Sava River Bridge Belgrade (Serbia) – 10 milioane euro; Cyprus Sports Organisation (Cipru). Noul city-manager al Timișoarei a structurat, finanțat și restructurat, inclusiv proiecte în domeniul energiilor regenerabile

“Am început să atragem în Primăria Timișoara cei mai buni oameni din România. Timișoara merită să aibă profesioniști de top în administrație care să vadă potențialul orașului, să-i rezolve probleme structurale și să ducă orașul în direcția modernizării. Și voi continua acest proces”, a declarat mai spus primarul capitalei Banatului

”Anunțul lui Dominic a făcut vâlvă în mediul profesioniștilor care lucrează în sectorul public. A fost primul concurs transparent care părea că urmărește ceea ce spune. Inițial mi-a stârnit interesul de a afla ce este cu această administrație care recrutează profesioniști, în acest fel.

Am văzut că există o voință autentică de reformă care pune în centru calitatea vieții cetățeanului și accesul la servicii publice. Primăria trebuie să se întoarcă la misiunea ei de bază: fără proiecte scumpe și inutile, dar cu servicii de calitate. De la un punct încolo nu mai poți să schimbi calitatea din exterior, cu bani, cu consultanță, pentru că ceea ce face ca un proiect să se năruie sau să aibă succes este administrația.

Peste tot în centrul și sud-estul Europei, diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani. De la Praga la Sofia, municipalitățile au acces la finanțări rambursabile și nerambursabile aproape nelimitate.

Diferența o face, de fiecare dată, calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică și, mai ales, calitatea liderilor din sectorul public. Nu am întâlnit niciodată un proiect public de investiții meritoriu care să eșueze din lipsă de bani.

Am întâlnit însă suficiente investiții, uneori finanțate chiar din fonduri europene, care s-au transformat în veritabili “elefanți albi”, zeci de milioane de euro cheltuite fără a obține vreun efect palpabil în calitatea vieții cetățenilor. Acolo unde orașe bogate eșuau din motive de incompetență și corupție, orașe mici sau periferice reușeau datorită câtorva specialiști bine pregătiți și etici”, a spus Matei Creiveanu, city-managerul Timișoarei.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore