Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Să vină Miliția: Wow! Wow! Wow! Useriștii lui Fritz i-au prins pe liberalii lui Nica la furat de abonamente!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Șapte dintr-o lovitură! Cel puțin la asta a sperat useristul Ruben Lațcău când, dojenind conducerea Societății de Transport Metropolitan Timișoara și intrând prin alunecare la managerul Societății de Transport Public Timișoara, a adoptat tactica fraților Grimm din ”Croitorașul cel viteaz”, crezând că dovedește muștele doar…cu vorbe!
Deși, acesta din urmă, la un conflict precedent pe aceeași temă, din pricina căruia timișorenii sunt puși pe drumuri, lunar, ca să-și valideze abonamentele gratuite de transport, a susținut că ”nu e treaba primarului să intervină în conflictual dintre cele două societăți”.

Evident, nu e nicio problemă că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a răzgândit și a decis să-l asmută pe Ruben Lațcău. Mai exact să-l trimită în ring, pe post de arbitru, între Ioan Goia de la SMTT și Nicolae Bitea de la STPT.

Asta după ce ieri, ajuns din nou la fundul sacului, Bitea a făcut un apel public către ”fratele său” Goia să își achite datoriile, întrucât e pentru a doua oară, în ultimele luni, când angajații de la STPT riscă să nu își ia salariile și, totodată, furnizorii să rămână neplătiți.

”Incompetentul” Goia, așa cum a fost catalogat de fostul primar Nicolae Robu, când l-a schimbat din funcția de director al STPT și l-a înlocuit cu Bitea, nu s-a sinchisit nici să-i răspundă colegului său și nici să-i vireze banii, micționând cu boltă pe problemele financiare ale foștilor săi subalterni.

E clar că din pură frustrare pentru că Goia știe bine că dacă șoferii și vatmanii nu își iau lefurile, nu mai ies pe traseu iar timișorenii vor rămâne în stații, cu ochii la cer. Deci, oalele se vor sparge-n capul administrației useriste, care va fi nevoită să dea sânge proaspăt la poporul nemulțumit și să-l scoată-n fața clasei, la careu și la judecată dreaptă, pe ”sabotorul de serviciu”, Nicolae Bitea.

Este atât de evident jocul! De aia a și ieșit din hibernare, în pijama, la declarații pe Facebook, chiar din concediu paternal, viceprimarul Ruben Lațcău:

Am avut deja 4 întâlniri cu domnii Bitea și Goia, adevărate competiții de orgolii și imaturitate între cele două părți, în care Primăria a servit ca mediator și reprezentant al drepturilor timișorenilor la servicii de transport de calitate și la un preț corect. Voi avea discuții săptămâna aceasta cu colegii de alianță pentru a găsi împreună soluții să deblocăm neînțelegerile dintre STPT și SMTT, dacă este cazul cu schimbarea conducerii celor două instituții. Transportul public în Timișoara și zona metropolitană nu se va bloca în Bitea și Goia. E inacceptabil ca timișorenii să plătească orgoliile lor, cu bani publici irosiți pe servicii nesatisfăcătoare. Lucrurile care ne interesează și ne afectează direct pe fiecare dintre noi, timișoreni și locuitori din întreaga zonă metropolitană cu siguranță nu sunt conflictele de acest gen. Vrem să ne putem deplasa ușor și comod, indiferent de mijlocul de transport utilizat sau de distanța străbătută. Cer celor două părți să își regăsească înțelepciunea și să respecte clauzele contractului”.

La colț, ca la școala primară

Absolut sublim că, în tot acest circ, Ruben Lațcău a apelat la forța de mediere și nu la prerogativele de jupân al administrației publice locale. Cu atât mai mult cu cât, în ambele societăți, SMTT și STPT, useriștii au un cuvânt greu de spus, dincolo de palavre și poziții publice pe Facebook.

Adevărul e că, în scandalul transportului public în comun, atât Fritz cât și Lațcău sunt legați de mâini și de picioare, dintr-un singur motiv: că USR e în alianță cu PNL, iar cei doi ”orgolioși”, atât Bitea cât și Goia, sunt cu carnet de partid la liberali. Deci, nu pot fi chiar exmatriculați așa, cu una cu două, că se iscă circ!

Interesant, dar Ruben Lațcău mai punctează o direcție, care aruncă în aer situația, sugerând că liberalii sunt niște hoți de duzină, la drumul mare:

”Directorii STPT și SMTT, Nicolae Bitea, respectiv Ioan Goia, trebuie să înceteze de urgență conflictele publice și să își respecte înțelegerile încheiate cu Primăria Timișoara și cu timișorenii. Pe contractul de delegare de gestiune, model european de altfel, se pune un accent deosebit pe validarea titlurilor de călătorie. STPT știa încă din 2018 că trebuie sa trecem la un astfel de sistem. Cu toate acestea, managementul STPT nu și-a asumat această schimbare și nu și-a adaptat planul de justă cheltuire a banului public pe care îl primesc. Au făcut noi și noi angajări în plină pandemie, nu au făcut niciun plan de reducere a cheltuielilor, nu au făcut niciun plan de eficientizare a serviciului public la care s-au angajat. Din păcate pentru domnul Bitea – și pentru timișoreni, la capăt de linie – contractul de delegare îi face domnului director general al STPT mult mai dificilă dorința de a ascunde gratuitățile decontate fără bază reală. Din 2016 și până azi costul salarial la STPT s-a dublat, personalul a crescut cu aproximativ 20% în vreme ce numărul de kilometri efectuați a rămas relativ același. În ianuarie 2020 plăteam abonamente gratuite pentru 55.000 de pensionari din Timișoara, fără să existe o evidență anuală a abonamentelor reale, utilizate. Pentru toți pensionarii care cândva au folosit STPT,  Primăria plătea lună de lună costul abonamentului. În ianuarie 2021 puțin peste 15.000 de pensionari și-au activat cardul, o diferență de 40.000 de abonamente fictive pe care Primăria le plătea lună de lună. În întregime”.

Logica useristă

Să revenim, un pic. Ce aruncă în spațiul public Ruben Lațcău sunt niște cifre. Fără-noială reale! Doar că raționamentul e total greșit! Cât despre concluziile useriștilor, chiar și a doamnei consilier local Ana Munteanu, care s-a grăbit să facă un ”carton” de Facebook cu titlul ”40.000 de abonamente fictive plătite lunar” de Primăria Timișoara, nu are niciun sens să mai vorbim.

Pură speculație, lipsă de atenție, justificarea activității publice! Asta chiar e de ”wow”! Iată concluzia useristei Ana Munteanu, după o simplă operațiune matematică de scădere, rezultat care survine de pe ”logica de trei simplă” a viceprimarului Ruben Lațcău:

Primăria municipiului Timișoara (adică noi toți) a plătit contravaloarea a 55.000 abonamente gratuite pentru pensionari din Timișoara, asta fără să existe o evidență anuală a abonamentelor reale utilizate. Practic, dacă nu se opera această nebunie, PMT și anul acesta, lună de lună, plătea o diferență de 40.000 de abonamente fictive…în întregime. Wow. Îmi iau un moment să spun WOW…și să înceapă întrebările. De ce, de unde, cui? WOW”.

Consilierul local USR, Ana Munteanu, echipată corespunzător pentru deszăpezirea trotuarului, cu pliuri roz și geacă de piele, sprijinită intr-o coada de matură, nu de lopată, alături de un pet de bere de toată frumusețea, chiar sub geamul locuinței.
Consilierul local USR, Ana Munteanu, echipată corespunzător pentru deszăpezirea trotuarului, cu pliuri roz și geacă de piele, sprijinită intr-o coada de matură, nu de lopată, alături de un pet de bere de toată frumusețea, chiar sub geamul locuinței.

Acum, ca să nu existe niciun dubiu, trebuie lămurite câteva aspecte simple ale ecuației. E foarte adevărat că, până acum, Primăria Timișoara plătea către STPT, printr-un sistem de validare anual, bazat pe un buletin și un cupon de pensie, un anumit număr de subvenții pentru abonamentele gratuite ale celor retrași din câmpul muncii.

Practic, PMT a susținut, lunar, echivalentul unui număr de 55.000 de abonamente gratuite. În urmă cu câteva săptămâni, metoda de validare a abonamentelor gratuite a fost schimbată astfel încât, astăzi, pensionarii trebuie să-și valideze lunar abonamentul, doar ca să poată beneficia de gratuitate.

Lucru care, pe bună dreptate, i-a înfuriat, deși PMT a încercat să explice că, în fapt, dorește să vadă exact pe ce dă banii. Adică, dacă numărul pensionarilor, care beneficiază de cele 55.000 de abonamente gratuite, e real sau nu. Așadar, în plină pandemie, s-au format cozi la ghișeele STPT, pensionarii simțindu-se umiliți.

După acest experiment, încheiat în urmă cu câteva zile, din cele 55.000 de abonamente gratuite au fost validate un număr de 15.000. Și, de aici, concluzia useristă că 40.000 sunt… fictive!

Cartografierea unei manipulări

Lăsând la o parte experimentul userist pe pensionari, ”persoane fragile” pe care Guvernul României încearcă să-le țină în case, tocmai ca să-le ferească de Coronavirus, fritziștii scot bătrânii la aer, lunar, doar ca să-și valideze abonamentele gratuite.

Practic, să vadă că sunt vii! Exact ca și comisiile pentru persoane cu handicap care, an de an, aduc oamenii ”la judecată” și îi aliniază ca să observe dacă nu cumva, printr-o minune, le-a crescut piciorul sau mâna, la loc!

Faptul că numai 15.000 de pensionari din cei 55.000, câți beneficiază de abonamente gratuite pe transportul în comun din Timișoara, s-au încumetat să facă cozi pe ger și în plină pandemie, fără nicio distanțare socială și punându-și sănătatea în pericol, doar ca să demonstreze useriștilor că sunt încă vii, nu înseamnă că ceilalți, 40.000, nu există.

Poate că ceilalți nu au riscat! Poate că sunt plecați în afara orașului! Poate că sunt prin spitale! Poate că nu au vrut să iasă din hibernare, poate că nu au timp, poate că au grijă de nepoți!

Poate că nu au avut chef să se expună, să ia parte la experiment sau poate că, pur și simplu, le-a fost lehamite de o altă coadă! Pot fi zeci de alte motive care să demonstreze că 40.000 de pensionari, care nu ies la număr pentru useriști, încă trăiesc și stau în izolare, așa cum le cere legea! Și până la urmă, de ce să se dea pensionarii cu troleul sau cu tramvaiul, ca să participe la numărul de circ, doar ca să le scoată din cap fritziștilor că există?! Este o abominație! O lipsă de logică și de comprehensiune a realității!

Da, e adevărat că pensionarii nu înseamnă ”digitalizare”, dar logica useriștilor, atât a consilierului local Ana Munteanu cât și a viceprimarului Ruben Lațcău, seamănă izbitor cu ieșirea frontală și în decor a șefului lor, președinte al USR Timiș și vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș care, nu pe baza unor cifre ci imagini video, s-a făcut de baftă când a urlat din toți plămânii pe Facebook, fiind preluat de toată presa, că Bega e poluată.

Deși, imediat, s-a demonstrat că fenomenul era unul cât se poate de natural și nici urmă de sulfiți sau azotați, așa cum a rezultat și din analizele de laborator făcute de autoritățile pe care Moș a zis că le-a alertat, dar care, de fapt, s-au autosesizat.

Mai vreți??? Și, la final, ca să nu mai existe dubii, Casa de Pensii Timișoara a comunicat că, în luna ianuarie, strict la nivel de oraș, a înregistrat un număr de fix 158.733 de cupoane de pensie. Logica useristă ne spune că, dacă Primăria Timișoara decontează subvenții pentru doar 55.000 de abonamente gratuite pentru pensionari și având în vedere că, azi, Timișoara are 158.733 de ”asistați”, înseamnă că diferența de 103.733 de bătrâni circulă fraudulos, nu-i așa, doamna consilier Munteanu?

Nu ar trebui sesizate organele în drept că ”hoții” ăștia circulă cu nașul și corup controlorii STPT, domnule viceprimar Lațcău?

Wow.Wow.Wow.

 

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore