Imagini cutremurătoare: Hărțuire sexuală într-un autobuz din Timișoara

- Advertisement -
Un incident grav de hărțuire sexuală care a avut loc ieri după amiază într-un autobuz din Timișoara, ridică semne de întrebare privind siguranța în transportul public și reacția autorităților. Un bărbat a fost surprins hărțuind o tânără, iar întregul incident a fost filmat cu telefonul mobil. Victima a încercat să depună plângere la poliție, însă a fost întâmpinată cu indiferență. Singurii care s-au sesizat din oficiu au fost reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (STPT), care au depus o plângere la poliție.

Incidentul a avut loc ieri, 25 iunie 2024, în jurul orei 16, într-un autobuz pe linia 33 din Timișoara. Bărbatul a fost filmat apropiindu-se de victimă, o tânără care stătea liniștită în autobuz. Pe măsură ce autobuzul avansa, comportamentul acestuia a devenit din ce în ce mai agresiv.

În filmare, bărbatul poate fi observat apropiindu-se de tânără și începe să facă gesturi obscene. Nimeni nu intervine, iar fata rămâne singură în fața agresorului. Incidentul se încheie cu victima coborând din autobuz pentru a scăpa de agresor. Reacția generală a celor din tramvai este de indiferența.

Victima a încercat să depună plângere la Secția 3 Poliție imediat după incident, însă a fost întâmpinată cu indiferență. Polițistul de la secție i-a spus că nu are timp să se ocupe de cazul ei, lăsând-o astfel cu ochii în soare. Singurii care s-au sesizat din oficiu au fost reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (STPT), care au depus o plângere la poliție pentru a se asigura că incidentul este investigat corespunzător.

Incidentul de ieri este un exemplu clar al necesității unei acțiuni urgente împotriva hărțuirii în transportul public. Este esențial să fim vigilenți și să ne sprijinim unii pe alții pentru a crea un mediu sigur pentru toți călătorii. Solidaritatea și intervenția rapidă pot face o diferență semnificativă în prevenirea și gestionarea acestor incidente. De asemenea, este imperativ ca autoritățile să își asume responsabilitatea și să trateze fiecare plângere cu seriozitate. Reacția promptă a STPT arată că implicarea activă poate contribui semnificativ la protejarea călătorilor și la aducerea agresorilor în fața justiției.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare