Agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale face ce știe mai bine: îi așteaptă la cotitură pe cei care i-au făcut zile negre!

- Advertisement -
E adevărat – o investigație jurnalistică nu ține loc de o cercetare sau urmărire penală. Nici de vreo verificare internă! Cel puțin, nu în cazul mândriei IPJ Timiș, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale. Deși, în multe spețe prezentate de Vocea Timișului, așa cum recunosc și oamenii legii, singurul lucru pe care instituțiile statului l-au mai avut de făcut, pentru a trage o concluzie pe un dosar penal și o trimitere în judecată, a fost doar să transpună probele de presă, în acte procedurale și pe formulare de martor! Aici, în cazul subofițerului de poliție, care a oripilat opinia publică cu apucăturile sale de combinator feroce, în special în zona țiganilor de mătase, lucrurile au stat exact invers.

Așa că explicația pentru jocul de picioare al autorităților, cel puțin în această ecuație, nu pot fi decât una singură! Și, sigur, schema nu are nicio legătură cu vreo “protecție pe viață”, pe care ar avea-o polițistul din partea unor persoane fizice și instituții, ci, mai degrabă, are o miză operativă, De fapt, un joc tactic și interesant, ca și dinamică. Pe de altă parte, suficient de pervers, cu bătaie lungă și, în capăt, cu o țintă fixă!,

Și, pentru cei care nu-și mai aduc aminte, până anul trecut, Raoul Iacob a fost, luni bune, cap de afiș în Vocea Timișului, alături de o serie de clanuri de rromi. De aia, după o autosesizare ca la carte, pe parcursul anchetei penale, evaluărilor și cercetărilor interne, subofițerul de la Biroul de Investigații Criminale a fost mutat la Secția 5 Poliție de pe Calea Aradului din Timișoara. Acolo, timp de 6 luni de zile, până la sfârșitul anului 2023, s-a îndeletnicit maxim cu corespondența și cu respectarea programului de lucru. Și, mai presus de orice, și-a reprimat toate apucăturile de vătaf și stăpân absolut al rromilor de pretutindeni! Minunea a ținut până la începutul anului în curs când, ca urmare a unor evaluări interne, validate de Serviciul de Informații și Protecție Internă Timiș (fosta UM 0215, actualmente UM 0962), polițistul a fost albit, fiindu-i reconfirmat accesul la date clasificate. Deci, Raoul Iacob a (re)devenit activ și operativ! Nici nu mai contează că, imediat după apretul aplicat de ofițerii de informații ai MAI, agentul a avut grijă ca toți țiganii și dușmanii săi să afle că e, din nou, pe străzi! În forță!

Bineînțeles că, până la acest moment, de-a lungul perioadei de hibernare forțată, au mai existat informații cu privire inegalabilul și inconfundabilul agent-șef Raul Iacob. Prima, legată de Trifu Căldăraș (Zlato), victima unei agresiuni fizice, petrecute la începutul lunii decembrie 2019, în propria sa locuință de pe strada Lalelelor din Timișoara. Peste el în casă, așa cum rezultă din dosarul  penal 11948/P/2019, au intrat doi indivizi – Boți Marius Mihai (zis Marius Chevereș) și verișorul acestuia, Mark Ioan. După eveniment, a urmat o plângere penală. Ulterior, pe data de 4 august 2023, Trifu Căldăraș fost chemat la Secția 5 Poliție, ca să dea o declarație, în calitate de persoană vătămată, chiar în fața subofițerului Raoul Iacob: “Una am zis, alta a scris pe hârtie. Eu nu am citit, că nu prea știu. Am plecat cu exemplarul meu și, la coborâre, a fugit după mine pe scări, zicându-mi să i-o dau înapoi că e cu greșeli de scris și că o să râdă șeful de el. Am mototolit-o, am băgat-o în buzunar și i-am zis că o arunc eu, când o să ajung acasă”.

Abia acasă, a doua zi, după ce a descoperit hârtia din greșeală prin buzunare, Trifu Căldăraș a văzut că semnase o împăcare cu agresorii săi, ca urmare a unei “judecăți țigănești”, și că, în fapt, își anulase declarația inițială, motivând că nu mai are nicio pretenție față de călăii care l-au rupt cu bătaia: “Am fost șocat și i-am scris imediat polițistului, atrăgându-i atenția că nu am zis așa ceva, că nu a fost nicio judecată și că eu nu vreau să mă împac cu cei care m-au bătut, în casă la mine…”. Și probele din Whatsapp, atașate la finalul materialului, sunt clare! Ulterior, după episodul cu Trifu Căldăraș, a mai existat o scenă, demnă de toată frumusețea, care a implicat două tinere. Una din județul Arad (Carei) alta din Timișoara, ambele în strânsă legătură personală cu agentul-șef Raoul Iacob de la BIC. Când discuția a ajuns la jurnaliștii de la Vocea Timișului, polițistul a mai avut de zis două cuvinte, după care a dispărut din peisaj cu mesajul: block și viteză! Capturile de ecran cu conversațiile sunt și ele atașate, jos, în text.

Ochi pentru ochi

Pe 20 decembrie 2022, într-un alt articol despre polițistul Raoul Iacob, vă spuneam că agentul-șef se ocupă cu acordarea de împrumuturi bănești… cu camătă. Evident că și această activitate financiar-bancară a fost negată de către angajatul MAI care a ținut să confirme că are un singur contract de acest fel, încheiat cu un prieten bun, pe numele său Daniel Ursulean, dar fără niciun alt interes financiar ascuns! Când i s-au adus în discuție și alte două nume, brusc, polițistul și-a adus aminte și a confirmat împrumuturile pe persoană fizică! Partea interesantă e că cel indicat cu degetul de către polițistul de la BIC, încă din prima clipă, a negat că ar fi prieten cu agentul. Ba mai mult, a povestit că a picat la mijloc, în toată povestea asta, doar pentru că a garantat pentru un terț, care acum e prin Anglia (Mihai T.), și care nu și-a mai onorat obligațiile bănești către Raoul Iacob, …nici datoria de 1500 euro și nici dobânda de 200 euro pe lună”.

Așa că Daniel Ursulean a rămas de strajă patriei și, ca să scape de gura și teroarea (tele)fonică a polițistului de la IPJ Timiș, despre care spunea că-l suna încontinuu, s-a dus, a semnat la notar și a preluat debitul pe care-l girase verbal: ”…oricum, nu vede niciun ban de la mine!”. Da, exact acestea au fost declarațiile oficiale ale lui Daniel Ursulean de la vremea respectivă, vizavi de apucăturile de mare bancher ale agentului-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara. Evident că, tot de atunci, vorbele aruncate în public de debitorul polițistului, au lăsat urme pe orgoliul de bărbat și pete pe haina militară a angajatului MAI. Și nu a durat mult până când rău-platnicul a fost prins la înghesuială. Așa că mândria IPJ Timiș și a chestorului de poliție Alin Petecel, când a prins momentul, a întors serviciile. Asta s-a petrecut în urmă cu vreo două săptămâni când, unui coleg de serviciu de-al lui Daniel Ursulean, i-a scăpat o fentă de judo, în direcția unui cetățean, care era înarmat cu o țeavă, într-o benzinărie din Timișoara.

De la schema tactică și până la sediul Poliției Municipiului Timișoara n-a fost cale lungă: ”Un coleg de-al meu, l-a oprit pe un nene, care flutura o bară de metal. S-a ales și cu arcada spartă. Eu nu am participat. Tot colegul a chemat și poliția. Ulterior, ne-au dus pe toți la Municipiu – pe noi doi și pe domnul care făcuse scandal. A fost pe la ora 17. S-au dat declarații, colegul a recunoscut că a intervenit să aplaneze scandalul, eu am scris ce am văzut, iar omul a dat și el o declarație. Pe la 19, chiar când plecam și eram pe scări, a venit dl. Raoul Iacob și ne-a întors din drum. Pe noi ne-a ținut pe loc și l-a audiat personal pe cel cu țeava, până pe la vreo 2 dimineața când a ieșit și a zis că e nasol și că se lasă cu tâlhărie. Ce tâlhărie, nu știu, că e plin de camere video, în benzinărie. E clar că l-a făcut din vorbe pe ăla, că are o chestie personală cu mine. Mai târziu, pe la 3 dimineața, mi-a dat și mandat de reținere pe 24 de ore, doar ca să îmi arate cine e. O să depun și plângere pentru că ceea ce a făcut este un abuz. E clar că l-au anunțat colegii și a venit de acasă special pentru mine”.

Chintă spartă

Și a mai fost un eveniment de genul acesta, chiar zilele trecute, care s-a petrecut în intervalul 1-2 mai a.c și l-a avut în prim plan pe agentul-șef Raoul Iacob de la BIC. De această dată, masa de manevră a fost un alt rrom, Tibor Iakab, cunoscut ca Tibi Unguru’ sau Tibi Jupânu’, de profesie… judecător în stabor. Acum, pentru cei care nu-și mai amintesc, pe data de 19 februarie 2023, tot în Vocea Timișului, trioul formidabil Iacob – Iakab – Vidraș a ținut capul de afiș al ziarului, după un circ de pomină, presărat cu dedicații cu tâlc. Pe scurt, vorbim despre o transmisiune live pe Facebook, care a avut loc în ziua de 29 iulie 2022, de pe terminalul mobil al unui rrom de catifea din Timișoara, Ricardo Creciunel, și care l-a avut ca amfitrion pe mult mai cunoscutul țigan, Vidraș Capo Italiano. Mesajul din eter a fost următorul: ”Suntem aici, la o masă corectă, împreună cu toată familia. Îl avem aici și îl stimăm pe dl. Raoul, care e cu noi și pe care-l și salutăm…”.

Și, conform probei video, turnată la restaurantul Fenice din Iulius Mall, în direct, a intrat agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale care, după ce s-a oprit din mâncat, a grăit următoarele: ”Sunt alături de prietenii mei dragi, familia… se știe. Respect maxim. Toți sunt verișori, o familie frumoasă, o familie împlinită, fără scandaluri. Exact cum îmi place mie. Mult respect și toți sunt o forță în  Timișoara, se știe…”. Ulterior, plin de emoție, la întrebarea țiganului Ricardo Creciunel – ”Raoul, pe încheiere, mai ai ceva de zis, fratele meu?”, același angajat al IPJ Timiș a continuat, plin de emoție și cu tâlc:”Avelo grija toți, ca să nu cădeți în altă parte cu familia. În rest, totul Ok. În rest, eu vă iubesc, Tot respectul pentru toți care se uită. Forță…”. De fapt, tot scenariul și live-ul de pe Facebook a avut un singur scop: să-l poziționeze pe Raoul Iacob în spatele lui Vidraș Capo Italiano care, de vreo două zile, era într-un conflict monstruos cu Tibor Iakab (Tibi Jupânu).

Și nu a fost doar un simplu circ țigănesc, ci mult mai mult decât atât. Asta se vede clar, dincolo de amenințările cu moartea și cu pușcăria, și din capturile de ecran care-l au ca și scriitor pe rromul Vidraș, cel garantat pentru corectitudine și caracter de către agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale: ”Ba tipi, vezi cum vorbești. Mai ai un pic și ajungi la Pucerie. Fute nevasta cât mai ieti acasa tipi. Du-te dracu de beligar. Vă lichidez. Unu pe unu. Muriți ca șobolonii. Tipi, îti demonstrez boschetaților. Nu mai vorbesc. Face Raul ce trebuie. Te pup tipi că mergi la Pucerie”. După care, același Vidraș, care provine dintr-o familie frumoasă și împlinită – vorba mândriei IPJ Timiș și a chestorului Alin Petecel – s-a revarsat tot în direcția lui Tibi Jupânu’, așa cum rezultă din mesageria de Facebook: ”Mai am ceva pentru tine tipi. Dau 10.000 euro la Raul să te bage la Pucerie. Promit. Am dat 2.000 mă…”.

Că nu degeaba, pe 2 mai 2024, în jurul orei 13, când a prins momentul, la fel ca și în cazul lui Daniel Ursulean, polițistul Raoul Iacob s-a dus peste țiganul Tibor Iakab, tras cu cheia! Contactul fizic, așa cum rezultă din probele video, atașate la final, a avut loc într-o sală de jocuri de noroc, situată de pe bv Cetății din Timișoara. După scandalul de la păcănele, presărat din plin cu amenințări, așa cum au declarat și martorii evenimentului, în scris, țiganul a reclamat incidentul la Secția 4 Poliție Timișoara (nr. 414 din 2 mai 2024): ”…polițistul Raoul Iacob m-a amenințat că mă bate, m-a agresat fizic și verbal, fără să-i fac nimic și nu e prima oară. Când l-am întrebat de ce face asta și cu ce am greșit, mi-a zis să tac că mă bate și că știu eu bine ce am făcut azi noapte…”. Și chiar așa, ce se întâmplase cu o noapte înainte, pe 1 mai? Nimic altceva decât un conflict verbal și spontan, fără victime sau reclamații, între Tiberiu Iakab și un alt țigan din Recaș, pe nume Pardalian. Alt Pardalian decât prietenul de suflet și măciuca agentului-șef Raoul Iacob de la BIC, că ăla e din Timișoara!

În rest, rămâne cum a stabilit manelistul Monică Lupșa, într-o dedicație muzicală, încropită ad-hoc, la un alt chef al rromilor de mătase din Timișoara, mai exact la petrecerea de pomină a lui Ion Teodor (zis Codreanu), imagini care au fost prezentate de voceatimisului.ro, în exclusivitate, în decembrie 2022: Raoul e printre noi, nu mi-e frică, nici răcoare că el ne scoate de la pârnaie…”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Mafia imaginară de pe mal se uită la canotorii… de pe mal

Mai mult ca sigur, imaginile de mai jos nu...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img