Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialJandarmii timişoreni și-au făcut bilanțul pe 2014. Vezi câte amenzi au dat...

Jandarmii timişoreni și-au făcut bilanțul pe 2014. Vezi câte amenzi au dat anul trecut și câtă încredere au cetățenii în instituție

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca în fiecare an, îndeplinirea atribuţiilor legale, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea ordinii publice şi siguranţa cetăţenilor, au fost doar câteva dintre obiectivele urmărite.

Jandarmii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în zona de responsabilitate teritorială, avându-se în vedere evenimentele ce au implicat participarea unui public numeros, asigurarea ordinii publice la manifestările cultural artistice, religioase, la manifestări de protest, precum şi participarea la misiuni în cooperare cu B.C.C.O Timişoara, Direcţia Silvică Timiş, Poliţia Locală Timişoara, Direcţia Regională Vamală, Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiş, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, D.I.I.C.O.T, Inspectoratele de Jandarmi Judeţene Timiş, Arad şi Hunedoara.

Pe lângă misiunile organizate şi executate nemijlocit de efectivele de jandarmi, pe parcursul anului 2014 au fost intensificate şi misiunile de menţinere a ordinii publice în comun cu structurile de poliţie, prin constituirea de patrule mixte atât în mediul urban cât şi rural.

La finalul activităţii de evaluare s-au făcut aprecieri pozitive cu privire la eficienţa activităţilor desfăşurate pe parcursul anului 2014, subliniindu-se necesitatea continuării executării cu profesionalism şi responsabilitate a misiunilor specifice şi în anul 2015, care va fi un an încărcat de evenimente importante, activitatea jandarmilor desfăşurându-se în interesul cetăţenilor, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Realizările anului 2014 au fost prezentate sintetic, cu accent pe contribuţia la asigurarea ordinii şi siguranţei publice. În acest sens, jandarmii timişoreni, au sancţionat contravenţional peste 4.000 de persoane cu amenzi în valoare totală de aproape 825.000 lei. Tot în această perioada de referinţă, au fost constatate de către aceştia, atât independent, cât şi în cadrul patrulelor mixte, un număr de 487 de infracţiuni care au fost comise de 516 infractori reţinuţi. Totodată, au fost scoase în evidenţă neajunsurile, greutăţile şi problemele întâmpinate în desfăşurarea misiunilor.

”Dincolo de cifre şi grafice, analize şi comparaţii, adevărata evaluare este făcută de cei care beneficiază direct de activitatea Jandarmeriei, cetăţenii, iar majoritatea acestora şi-au exprimat încrederea în instituţia noastră, ceea ce ne plasează în primele trei locuri dintr-un total de 21 de instituţii” (conform sondajului Inscop Research).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Vinovații fără vină! După șase luni de (ne)realizări, primarul Dominic Fritz a găsit un nou dușman imaginar – trolii

Paradoxal, deși e neamț de la mama lui de-acasă, primarul Dominic Fritz, are un...