Iluminat public modern, prin telegestine pe trei artere importante din Timișoara

- Advertisement -
Primăria Timișoara eficientizează iluminatul public din oraș. Va reduce echivalentul a 111 tone de dioxid de carbon (CO2) pe an prin două proiecte de modernizare.

Trei artere principale ale Timișoarei vor avea până la finalul anului 2022 un iluminat stradal modern cu telegestiune. Pe stâlpii actuali vor fi montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone.

Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu. Proiectul va economisi 320 MWh de electricitate, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistemul de telegestiune.

Valoarea investiției este de peste 2 milioane de lei.

Concomitent, în această săptămână, va fi supus la vot în Consiliului Local Timișoara un proiect de iluminat public în zona Calea Aradului, la faza de studiu de fezabilitate. Proiectul de hotărâre prevede aprobarea indicatorilor economici pentru iluminatul public într-o zonă în care acesta nu este încă prezent. Denumirea proiectului este ”Extindere iluminat public în zona Calea Aradului Est”.

67 de stâlpi și 73 de corpuri de iluminat vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de 2125 de metri lungime. Din acest proiect va rezulta o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă a 19 tone. Valoarea totală a investiției este de peste 1.1 milioane lei.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare