Motociclistul Ionel Pascotă, două curse într-o săptămână, printre arabi! A concurat pe circuit cu Rossi și Marquez FOTO

- Advertisement -

Ionel Pascotă nu poate sta departe de circuit nici măcar atunci când este ”liber” din punct de vedere competițional. Dacă la începutul lunii martie, Pascotă a fost prezent pe circuitul Losail de la Doha (Qatar), acolo unde a obținut un loc incredibil în condițiile în care nici nu s-a antrenat și a concurat în premieră pe acel circuit, zilele trecute, prima cursă la care a fost prezent este cea de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), acolo unde a fost invitat de Mihai Popescu, managerul român al echipei Saudi Falcons. Etapa de la arabi a avut loc în perioada 19-20 martie 2015, iar timișoreanul a întâmpinat ”dificultăți” datorate condițiilor meteo. ”Nu am mai participat la nicio cursă în acel campionat sau pe acel circuit. A fost extrem de greu. Erau 35 de grade în aer, iar noi, piloții, resimțeam 45 de grade. În afară de asta am participat cu o motocicletă nouă, necunoscută, închiriată” mărturisește Ionel Pascotă. Sportivul a obținut locul trei în calificări, iar în timpul cursei a reușit să urce până pe poziția fruntașă. La finalul etapei, Pascotă a terminat cursa pe locul 2, în fața campionului de anul trecut, Mahmud Tamir, primul loc fiind adjudecat de Abdul Aziz Binladen – sportiv al clubului Saudi Falcons, manageriat de românul care l-a invitat pe campionul nostru în Emirate. ”Vreau să le mulțumesc lui Mihai Popescu și echipei lui pentru tot sprijinul acordat. A fost o experință de neuitat pentru mine. A fost greu, nefiind cu motocileta mea, dar o astfel de experiență este deosebită” a declarat Pascotă, pentru Vocea Timișului.

Câteva zile mai târziu, pe 26 și 27 martie, Pascotă a participat la o altă etapă de campionat, de această dată în Qatar, acolo unde a ”alergat” odată cu marii campioni din MotoGP, pe același circuit cu Valentino Rossi sau Marc Marquez. Etapa de campionat din Quatar a avut loc în aceleași zile cu etapa de MotoGP, iar Pascotă a profitat de acest lucru pentru a se întâlni chiar cu cei doi super-campioni amintiți. Aeastă etapă nu a fost cu noroc pentru Pascotă, care, chiar dacă la un moment dat se afla pe locul trei al cursei, campionul din Timiș a fost nevoit să abandoneze din motive tehnice.

În etapa din Qatar, Pascotă a participat sub culorile clubului Pascotă Racing Team Timișoara, promovând orașul de pe Bega.

Pentru Ionel Pascotă începe și sezonul oficial. În perioada 16-19 aprilie 2015, pilotul va participa la primele două etape ale Campionatului European de Est. Competiția se va desfășura în Grecia, pe circuitul de la Serres, acolo unde reprezentantul nostru speră să obțină o clasare cât mai bună, în vederea tentativei câștigării unui nou titlu de campion european de est!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img