Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

- Advertisement -

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat și în Campionatul European BMU, s-au desfășurat weekend-ul trecut în Grecia, iar printre concurenți s-au aflat și piloții timișeni Patrick și Ionel Pascotă.

În weekend-ul 22-24 martie 2019, circuitul de la Serres, Grecia, a fost gazda etapelor de debut ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit. Așa cum era de așteptat, la startul competiției s-au înscris și cei doi piloți Pascotă, puștiul Patrick și tatăl său, Ionel.

Ionel Pascotă, care participă la clasa 600 cmc Supersport, nu a produs nicio ”surpriză” neplăcută, încheind ambele etape pe prima poziție a clasamentului competiției naționale. Contând și pentru Campionatul European BMU, cele două etape au fost încheiate ”în oglindă” de Ionel Pascotă, pe locul 4, mai având la dispoziție încă opt etape pentru a ”recupera” poziția de lider pe care a avut-o la finalul ediției trecute a ”europeanului” BMU.

Marea surpriză s-a dovedit a fi, din nou, puștiul minune – Patrick Pascotă. La nici 12 ani, Patrick este cea de-a patra generație a familiei Pascotă care ”îmbrățișează” motocicletele sportive, participând, în premieră, la clasa 300 cmc Supersport, aceasta fiind prima lui cursă pe un circuit cu asfalt și prima cursă oficială pe o motocicletă atât de mare, din toate punctele de vedere.

Ei bine, ”fenomenul” Patrick, cel mai mic sportiv din competiție la clasa sa, a încheiat ambele etape ale competiției naționale pe locul 3, în timp ce în Campionatul European BMU a punctat din pozițiile 7 și 8.

”A fost o dublă etapă de vis! Patrick reușește să ne surprindă din nou cu comportamentul său pe circuit. S-a descurcat excepțional și sunt foarte mânderu de el. În cazul meu, lucrurile puteau sta și mai bine, dar competițiile sunt destul de lungi și am timp să recuperez terenul pierdut. Aici mă refer la Campionatul European BMU, acolo unde nu am reușit o clasare așa cum mi-am dorit!”, a explicat Ionel Pascotă la revenirea echipei Pascotă Racing Team în țară.

Cei doi poloți Pascotă mulțumesc fanilor care le sunt alături, fie din postura de spectatori, fie din cea de telespectatori, dar și sponsorilor și autorităților locale și județene, fără de care nu și-ar putea realiza obiectivele îndrăznețe pe care și le fixează la începutul fiecărui sezon competițional.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

REUȘITELE se țin scai de familia Pascotă. Patrick, campion național

Victoriile se țin lanț în familia Pascotă. La doar...

Puștiul Patrick Pascotă, într-un „film de Oscar”, la Vama Veche FOTO

La numai opt ani a devenit campion național călcând...

Ionel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Circuitul Motor Park din comuna Adâncata (localitate situată aproape...

Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img