Ionel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Circuitul Motor Park din comuna Adâncata (localitate situată aproape de București), a fost gazda celei de-a treia etape a Campionatului Național de Motociclism Viteză, competiția desfășurată la finele săptămânii trecute contând în același timp și pentru Campionatul Est-European.

Favoritul numărul 1 al clasei SuperSport, Ionel Pascotă, cel care ”duce” Timișoara la toate cursele la care participă (numele orașului de pe Bega fiind inscripționat mare pe motocicleta de concurs), a reușit să obțină un nou ”pole” după antrenamentele de sâmbătă, când vremea nu a fost de partea motocicliștilor.

Duminică, în ziua cursei, asfaltul ”emana” 40 de grade Celsius, iar condițiile s-au arătat excelente. Pascotă a avut un start excepțional, reușind să-și mărească ecartul față de principalul său urmăritor, bulgarul Svetlin Ivanov, după fiecare tur parcurs. La finalul cursei, Ionel Pascotă încheia pe prima poziție, fiind urmat de Ivanov, Bozhinov, Emil Drăghici și Adrian Ciujdea. Evenimentul vine la doar o săptămână după ce puștiul Patrick Pascotă, fiul multiplului campion național, a obținut primul titlu de campion național la motociclism, deși are numai 8 ani.

”În urma victoriei de duminică am reușit o nouă performanță: aceea de a deveni campion Est-European la SuperSport și, deși a mai rămas o etapă până la finalul sezonului intern, mi-am asigurat și titlul de campion al României. Sunt extrem de fericit pentru aceste realizări și mă bucur că pot arăta lumii că orașul Timișoara și județul Timiș sunt «fruncea». Vreau să mulțumesc Consiliului Local Timișoara i Consiliului Județean Timiș pentru sprijinul acordat, fără de care nu cred că aș fi putut continua la acest nivel ridicat de performanță. Mai doresc să mulțumesc tuturor sponsorilor mei, celor care promovează motociclismul, dar și susținătorilor, care îmi trimit mereu mesaje de încurajare”, a declarat, mândru, Ionel Pascotă, cel care mai adaugă, astfel, încă două titluri de campion, la cele 32 pe care le are deja în palmares.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi...

REUȘITELE se țin scai de familia Pascotă. Patrick, campion național

Victoriile se țin lanț în familia Pascotă. La doar...

Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img