Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportIonel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Ionel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Circuitul Motor Park din comuna Adâncata (localitate situată aproape de București), a fost gazda celei de-a treia etape a Campionatului Național de Motociclism Viteză, competiția desfășurată la finele săptămânii trecute contând în același timp și pentru Campionatul Est-European.

Favoritul numărul 1 al clasei SuperSport, Ionel Pascotă, cel care ”duce” Timișoara la toate cursele la care participă (numele orașului de pe Bega fiind inscripționat mare pe motocicleta de concurs), a reușit să obțină un nou ”pole” după antrenamentele de sâmbătă, când vremea nu a fost de partea motocicliștilor.

Duminică, în ziua cursei, asfaltul ”emana” 40 de grade Celsius, iar condițiile s-au arătat excelente. Pascotă a avut un start excepțional, reușind să-și mărească ecartul față de principalul său urmăritor, bulgarul Svetlin Ivanov, după fiecare tur parcurs. La finalul cursei, Ionel Pascotă încheia pe prima poziție, fiind urmat de Ivanov, Bozhinov, Emil Drăghici și Adrian Ciujdea. Evenimentul vine la doar o săptămână după ce puștiul Patrick Pascotă, fiul multiplului campion național, a obținut primul titlu de campion național la motociclism, deși are numai 8 ani.

”În urma victoriei de duminică am reușit o nouă performanță: aceea de a deveni campion Est-European la SuperSport și, deși a mai rămas o etapă până la finalul sezonului intern, mi-am asigurat și titlul de campion al României. Sunt extrem de fericit pentru aceste realizări și mă bucur că pot arăta lumii că orașul Timișoara și județul Timiș sunt «fruncea». Vreau să mulțumesc Consiliului Local Timișoara i Consiliului Județean Timiș pentru sprijinul acordat, fără de care nu cred că aș fi putut continua la acest nivel ridicat de performanță. Mai doresc să mulțumesc tuturor sponsorilor mei, celor care promovează motociclismul, dar și susținătorilor, care îmi trimit mereu mesaje de încurajare”, a declarat, mândru, Ionel Pascotă, cel care mai adaugă, astfel, încă două titluri de campion, la cele 32 pe care le are deja în palmares.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi cei dintâi, a fost valabilă...

VIDEO Documentarul Pascota – cea mai titrata familie de sportivi din istoria motorsportului romanesc

Cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România, familie care a...