Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Poli Timișoara și-a prezentat noul antrenor! Florin Marin, NEDORIT de suporteri pe banca tehnică

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Începând de marți, 25 august, Florin Marin este, oficial, noul tehnician al clubului Poli Timișoara. ”Flocea” a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dar și noul ”secund”, Iosif Rotariu.

Prezentarea conducerii tehnice a alb-violeților a fost făcută de managerul sportiv, Daniel Stanciu. ”Avem un nou staff tehnic, condus de Florin Marin. Este o alegere care ne aparține 100% și care credem că se pliază pe ceea ce vrem să facem în acest moment la Poli. Trebuie să aducem Poli acolo unde ne propusesem în vară. Dan Alexa și-a înaintat demisia imediat după meciul cu Viitorul. A luat decizia la cald, ne pare rău, cu toții regretăm. El a fost pilonul echipei în ultimul an și jumătate. A reconstruit-o și a readus-o în prima ligă. Continui să cred că împreună cu Dan Alexa puteam să redresăm această situație, dar a fost decizia lui. Ne-am orientat spre Florin Marin fiindcă este un antrenor cu experiență și are un CV bogat. Mă bucur că a acceptat să vină și că din staff va face parte Iosif Rotariu, un nume mare al Timișoarei și al fotbalului românesc”, a explicat Stanciu.

Cuvântul l-a luat și edilul de pe Bega, acesta explicând care au fost condițiile ”diverțului” dintre Poli și Dan Alexa. ”Ne-am despărțit în termeni amiabili. Dan Alexa a demonstrat că este un om de onoare, înțelegând că lucrurile nu merg. Președintele clubului, împreună cu managerul sportiv au propus să aducem antrenor principal pe profesorul Florin Marin. Alături de președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, am ascultat argumentele și am acceptat această propunere. Apreciem experiența și performanțele sale”, a spus Nicolae Robu.

Ajuns să ia cuvântul, ”Flocea” a anunțat că îl regretă pe Alexa, însă a lansat un apel la public să-i fie alături. ”Îmi pare rău de Dan Alexa. Am colaborat foarte bine când era jucător, la Dinamo, Rocar și Universitatea Craiova. A făcut performanță la Timișoara, atât ca antrenor, cât și ca jucător. Îi prevăd o carieră foarte frumoasă de antrenor. Are un caracter deosebit, veți vedea că va reuși în această meserie, care nu e ușoară. Sunt onorat că am posibilitatea să antrenez Poli Timișoara, o echipă de tradiție din fotbalul românesc. Am fost impresionat de atmosfera de la Timișoara, și ca jucător și ca antrenor, fotbalul fiind mereu pe primul plan aici. Suporterii sunt extraordinari și chiar îi rog să fie alături de echipă în aceste momente. Avem nevoie de sprijinul lor! Echipa are potențial și calitate, dar în primul rând trebuie schimbată atitudinea. Trebuie ca jucătorii să aibă mai multă încredere în ei. Sunt încrezător că împreună cu ei vom reuși să redresăm situația”, a spus Florin Marin, la prima apariție din calitatea de antrenor principal la Poli.

Marin s-a născut la București, pe data de 19 mai 1953. Din postura de fotbalist a trecut pe la Rapid București, Steaua București, FC Argeș, Gloria Buzău și Inter Sibiu. În cariera de antrenor, ”Flocea” a pregătit pe FC Național București, Ceahlăul Piatra Neamț, Rocar București, Universitatea Craiova, Dinamo București, Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu, Jiul Petroșani, Dacia Mioveni sau Oțelul Galați. De asemenea, Florin Marin a fost antrenorul naționalei de tineret a României, iar pe parcursul anului 2011 a fost secundul reprezentativei de seniori.

Noul antrenor al timișorenilor nu este dorit de suporterii alb-violeți pe banca tehnică a lui Poli. Trecutul dinamovist al acestuia, sau alte motive stau la baza unui refuz aproape categoric de a-l accepta pe Marin la conducerea tehnică a echipei. Fanii au umplut rețelele de socializare cu mesaje de genul ”Timișoara nu te vrea… Demisia!”. De asemenea, pe unul dintre grupurile Facebook ”dedicate” clubului alb-violet, a fost lansat un sondaj cu mai multe variante de răspuns, însă cea mai mare parte a suporterilor au votat că nu-l vor pe Florin Marin ca ”principal” la Poli.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore