Poli-Timișoara-a-remizat-0-0-cu-FK-Taraz

Ultima partidă de verificare disputată de Poli timișoara în stagiul din turcia s-a încheiat cu scorul de 0-0, în fața unei prim-divizionare din Kazahstan, însă în lotul lui Alexa au apărut probleme medicale. Bărbuț a ieșit de pe teren în minutul 7, datorită unor probleme musculare. Tot pe parcurul meciului Boldea a fost lovit cu cotul în plină figură, fără ca adversarul său să vadă cartonașul roșu, iar Chipirliu a ieșit de pe teren în minutul 53, din cauza unei lovituri la genunchiul drept. Meciul a fost influențat negativ de prestația extrem de slabă a arbitrului de centru, acesta ignorând și un faul comis de ultimul apărător al kazahilor asupra lui Pedro Henrique. Nici elevii lui Alexa n-au fost ”ușă de biserică”, Cânu fiind eliminat pentru dublu avertisment, unul din ”galbene” fiindu-i acordat pentru proteste (justificate). Abia pe final de meci, un kazah a fost trimis la cabine, însă asta nu a schimbat cu nimic scorul de pe tabelă.

În prima repriză Poli a dominat jocul, Boldea și Popescu fiind primii care au încercat poarta adversă, ambii din afara careului. Cea mai mare șansă de gol a fost semnată de fundașul Claudiu Belu, care, în minutul 42, a trimis din careul mare pe lângă poartă (vezi video). Și Smaranda s-a evidențiat după ce a deviat în corner un șut năprasnic trimis de un jucător de la FK Taraz, din afara careului, în minutul 29.

Mitanul secund nu a fost sub nivelul celui dintâi, în care Poli a făcut jocul, singurele oportunități de a marca, semnate de kazahi, punându-l la încercare pe Pap de două ori. Polișitii au avut o serie ocazii, prima fiind trecută în dreptul lui Keita, care a nimerit transversala în minutul 57. Următorul a fost Lazăr, care a expediat un șut excelent de la 22 de metri, însă portarul advers a respins de sub bară în minutul 63. Nikiema nu s-a lăsat mai prejos și după numai 4 minute a tras excelent de la 30 de metri, însă goalkeeper-ul kazah a fost la post. Și Nanu și-a încercat norocul, în minutul 70, însă șutul său nu și-a atns ținta.

”Mă bucur că am controlat jocul. Avem consistență chiar dacă echipa este obosită. Avem 15 etape, trebuie să rămânem modești chiar dacă avem 15 puncte avans față de locul doi. Avem un lot bun, cu jucători buni, posturile sunt acoperite, dar totul depinde de noi. Trebuie să muncim mai mult decât până acum” a spus Dan Alexa după partida de ieri, de la Lara.

La Poli au jucat: Smaranda (min.46 – Pap), Belu (min.71 – Doman), Cânu (min.41 – Bălace/min.71 – Neagu), Scutaru (min.46 – Petre), Meline (min.46 – Bocșan), Trandu (min.46 – Keita), Popescu (min.46 – Dragomir), Boldea (min.41 – Lazăr/min.71 – Doman), Bărbuț (min.7 – Chipirliu/min.53 – Popovici), Pedro (min.32 – Duarte/min.60 – Nanu)

Foto și video:acspoli.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here