Nicolae-Robu24

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu se declară încântat de faptul că Centura de Sud a orașului pe care-l conduce a fost cuprinsă în Master Planul general de transporturi, însă susține că e necesară demararea urgentă a construcției acestei șosele care va scoate un procent important al traficului greu și tranzitoriu din oraș.

Deși se mulțumește cu faptul că șoseaua de centură va avea două benzi, edilul susține că aceasta trebuie gândită încă de pe acum să aibă cel puțin patru benzi. ”Ca să avem Centura cât mai repede este necesar să se aloce fonduri încă din 2015. Ce fel de fonduri, este problema guvernului. Timișoara merită să aibă Centură cât mai grabnic. De altfel ar fi trebuit să aibă Centură de foarte multă vreme. S-a lucrat nepermis de mult la acest tronson, de 12,8 kilometri, pe care îl avem între drumul Aradului și drumul Lugojului. Trecem peste faptul că este o Centură cu o bandă pe sens Ar fi trebuit să avem o centură completă și în orice caz tronsonul de drum înspre Stramora-Moravița. Proiectul trebuie făcut fără îndoială cu patru benzi, aceasta este părerea mea. Dacă se realiezează în etape, asta ține de modul în care specialiștii gândesc lucrurile, dar trebuie să gândim pe un timp mai lung. La execuție se poate merge pe etapizare și într-o primă etapă să se realiezeze un tronson între drumul Lugojului și drumul Șagului și doar de două benzi, însă mulțumitoare ar fi una pe patru benzi” a explicat edilul-șef al capitalei Banatului.

Ce spune întâiul gospodar al Timișoarei despre sondajul inițiat de el, pe Facebook, cu numai o zi în urmă, dar și pe câți timișoreni se bazează că vor participa la protestul pe care-l pune la cale, aflați urmărind înregistrarea video de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here