Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieReprezentanții CFR susțin că au eliberat avize pentru studiul de fezabilitate pentru...

Reprezentanții CFR susțin că au eliberat avize pentru studiul de fezabilitate pentru Pasajul Jiul. Vezi ce răspuns i-au dat lui Robu!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a anunțat ieri că este posibil ca nici anul acesta să nu se treacă la lărgirea Pasajului Jiul, iar vinovați pentru acest lucru, consideră edilul, sunt cei de la CFR care au amânat să dea aviz favorabil proiectantului.

“Proiectantul lărgirii pasajelor pe sub calea ferată, respectiv proiectantul noului subpasaj in zona Solventul, a făcut demersuri la Ministerul Transporturilor, îndreptate spre CFR, pentru avizarea soluțiilor tehnice pentru aceste proiecte. A primit acum o săptămână un răspuns care e efectiv o bătaie de joc. Rezultă că nu va fi cum s-a ținut cont, inițial, de Culoarul 4 de transport feroviar. Păi ce treabă are acesta cu lărgirea trecerii la Popa Șapcă, sau la Jiul sau cu subpasajul de la Solventul? Păi cum să interpretez eu lucrurile acestea? Și atunci, în loc să primim proiectul în termen, proiectantul ne cere să prelungim termenul, spunând că nu e vina lui, că fără avize nu poate să treacă mai departe.”

Reprezentanții CFR și-au exercitat dreptul la replica și au trimis un comunicat de presă prin care precizau că, de fapt, avizele au fost acordate de o lună de zile, atât pentru studiul de fezabilitate pentru pasajul de pe Popa Șapcă, cât și pentru Jiul.

 „Referitor la informaţiile publicate în mass-media locală în legătură cu amânarea lucrărilor de lărgire a pasajelor Jiul şi Popa Şapcă din cauza neacordării avizelor de către CFR SA, Serviciul Relaţii Mass-Media a ținut să facă următaorea precizare: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis Primăriei Timişoara în data de 03.03.2014 avizele pentru următoarele lucrări:  Studiu de Fezabilitate – Modernizare, reabilitare pasaj Jiul şi trama stradală pe tronsonul str. Nera – Splaiul Nicolae Titulescu, reţele edilitare – căi de comunicaţi, respectiv Pasaj Popa Șapcă, Municipiul Timişoara”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CFR.

De asemenea, reprezentanții Căilor Ferate Române susțin că CFR a întocmit şi avizul pentru lucrarea Construire pasaj inferior pe tronson Calea Bogdăneștilor – strada Gării (pasaj SOLVENTUL), intravilan Municipiul Timișoara, județul Timiș, însă beneficiarul nu a achitat factura pentru acordarea avizului (factură emisă în data de 10.03.2014), și astfel, conform condițiilor impuse (avizele se eliberează doar după primirea ordinului de plată, aferent facturii.), acesta nu a fost eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...