Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

- Advertisement -

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit în acest weekend să-și îndeplinească, probabil, cel mai mare mare vis din cariera sportivă. La doar 8 ani, reprezentantul celei de-a patra generații a familiei Pascotă în materie de motociclism, a reușit să cucerească deja un titlu de campion național.

Patrick Pascotă este primul junior III care câștigă clasa de 50 cmc din cadrul Campionatului Național de Motociclsim Viteză. Pe circuitul Speed Park, din Bacău, micul motociclist a reușit să se impună într-o nouă etapă a competiției naționale, reușind astfel să-și adjudece toate etapele desfășurate în actuala ediție și, implicit, să obțină titlului de campion național cu o etapă înainte de finalul Campionatului.

”Organizarea a fost excelentă, totul a decurs foarte bine pentru Patrick. Sunt cel mai bucuros părinte! A reușit ceea ce visam demult, atât eu cât și el”, spune multiplul campion național Ionel Pascotă, tatăl lui Patrick. Ionel recunoaște că ”piciul” său, nu este bun doar pe circuit, acesta fiind și un elev silitor. ”Dacă pe circuit este deja campion, să știți că și învață foarte bine, nu face doar sport de performanță. Îi place atât pe circuit cât și la școală!”, adaugă Pascotă, care ține să mulțumească Consiliului Local Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru susținerea de care se bucură clubul, care reprezintă cu mândrie Timișoara în toate competițiile la care participă atât Patrick, cât și el.

Dacă tot am amintit de familia Pascotă, merită menționat și faptul că stră-bunicul lui Patrick, a participat pentri prima dată la o cursă moto în 1938, câștigând și două titluri de campion republican în 1948 și 1949, devenind și vicecampion balcanic în 1950. De asemenea, bunicul lui Patrick, Ionel Pascotă senior a câștigat șase titluri de campion național intre anii ’70-’80, în timp ce tatăl său, Ionel, a acumulat de-a lungul carierei nu mai puțin de 32 de titluri de campion fiind un Maestru al sportului și pilot în activitate.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img