Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportPatrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit în acest weekend să-și îndeplinească, probabil, cel mai mare mare vis din cariera sportivă. La doar 8 ani, reprezentantul celei de-a patra generații a familiei Pascotă în materie de motociclism, a reușit să cucerească deja un titlu de campion național.

Patrick Pascotă este primul junior III care câștigă clasa de 50 cmc din cadrul Campionatului Național de Motociclsim Viteză. Pe circuitul Speed Park, din Bacău, micul motociclist a reușit să se impună într-o nouă etapă a competiției naționale, reușind astfel să-și adjudece toate etapele desfășurate în actuala ediție și, implicit, să obțină titlului de campion național cu o etapă înainte de finalul Campionatului.

”Organizarea a fost excelentă, totul a decurs foarte bine pentru Patrick. Sunt cel mai bucuros părinte! A reușit ceea ce visam demult, atât eu cât și el”, spune multiplul campion național Ionel Pascotă, tatăl lui Patrick. Ionel recunoaște că ”piciul” său, nu este bun doar pe circuit, acesta fiind și un elev silitor. ”Dacă pe circuit este deja campion, să știți că și învață foarte bine, nu face doar sport de performanță. Îi place atât pe circuit cât și la școală!”, adaugă Pascotă, care ține să mulțumească Consiliului Local Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru susținerea de care se bucură clubul, care reprezintă cu mândrie Timișoara în toate competițiile la care participă atât Patrick, cât și el.

Dacă tot am amintit de familia Pascotă, merită menționat și faptul că stră-bunicul lui Patrick, a participat pentri prima dată la o cursă moto în 1938, câștigând și două titluri de campion republican în 1948 și 1949, devenind și vicecampion balcanic în 1950. De asemenea, bunicul lui Patrick, Ionel Pascotă senior a câștigat șase titluri de campion național intre anii ’70-’80, în timp ce tatăl său, Ionel, a acumulat de-a lungul carierei nu mai puțin de 32 de titluri de campion fiind un Maestru al sportului și pilot în activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi cei dintâi, a fost valabilă...

VIDEO Documentarul Pascota – cea mai titrata familie de sportivi din istoria motorsportului romanesc

Cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România, familie care a...