Ionel Pascotă, CAMPION național al Bulgariei la motociclism viteză, clasa Supersport. Ce premiere au avut loc în familia Pascotă la cursa de la Plevna

0
705

Familia Pascotă a participat în premieră la o cursă pe același circuit, singurul lucru diferit fiind, desigur, competițiile. Atât Ionel, cât și micul Patrick Pascotă au luat parte la evenimentul automobilistic din Bulgaria, de la Plevna. Dacă tatăl a participat la a șasea etapă a Campionatului Europei de Est la motociclism viteză, clasa Supersport, micul Patrick a debutat în Campionatul European de Supermoto.

Patrick Pascotă a încălecat pentru prima dată o motocicletă clasa 65 cmc, după ce a fost testată inițial la antrenamentele care au avut loc cu o zi înaintea cursei oficiale. Deși nu participa în mod obișnuit la această clasă, juniorul Pascotă a obținut locul 4 în ambele manșe de concurs, în condițiile în care a fost cel mai mic participant înscris.

„Sunt extrem de fericit și mândru de rezultatul lui Patrick. Nu mă așteptam să se prezinte atât de bine, în condițiile în care a primit motocicleta abia vineri, în preziua concursului. Este destul de grea trecerea de la motocicleta cu care era el obișnuit, trebuia să învețe schimbul vitezelor și făcea parte și dintr-o clasă superioară și pe deasupra competiția a fost la un nivel foarte mare, fiind etapa de Campionat European. Mă bucură, de asemenea, faptul că Patrick a fost cel mai mic participant înscris în competiția din Bulgaria”, a declarat Ionel Pascotă.

Ionel Pascotă s-a impus clar în cea de-a șasea etapă a „est-europeanului” de motociclism viteză, după ce a pornit cursa din pole-position, adjudecându-și astfel și Titlul de Campion Național al Bulgariei. De asemenea, veteranul din familia Pascotă a câștigat deja Campionatul Național al României și cel de Campion al Europei de Est, în condițiile în care din competiția internă a mai rămas doar o etapă de disputat.

 

Spune-ţi opinia civilizat!