Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Familia Pascotă, sau numele cu care se confundă istoria motociclismului românesc #20

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Patru generaţii de sportivi, patru generaţii de campioni. Începând cu cel mai în vârstă dintre ei, Ion-Ilie, care devine campion naţional pentru prima dată în 1948 şi îşi menţine titlul patru ani la rând până în 1951. În acest interval el devine şi vicecampion balcanic. Prima motocicletă pe care acesta a pilotat-o când a câştigat titlul de campion în 1948 era un NSU de 500 cmc, fabricată în 1939. Aceasta există şi acum în colecţia familiei Pascotă. Avea numărul de concurs 20!

Pentru că microbul moto este foarte puternic înrădăcinat în familia Pascotă un alt membru al familiei, Petrică, câştiga şi el două titluri naţionale. Tot la viteza, tot pe circuite stradale, singurele existente în România la acea dată.

Fratele lui, Ionel Pascotă Senior, domina activitatea moto din România în anii ’70, reuşind să-și adjudece nu mai puţin de 6 titluri de campion naţional. Titlurile sunt câştigate la clase diferite, însă toate sunt la curse de viteză. Numărul de concurs? Evident 20!!!

În 1979 apare ”în scenă” şi Ionel Pascotă Junior, căruia ursitoarele cred că i-au pus în mâna ghidonul motocicletei direct. În 1993 participa la prima cursă de moto chiar la Timişoara, acasă. În 1996 câştigă şi primul titlu de campion naţional la 50cm. După care nu se mai opreşte. Din 1996 până în 2014 adună nu mai puţin de 32 de titluri de campion naţional la toate clasele de viteză. Plus multiple rezultate europene şi balcanice. Toate sub acelaşi număr, 20!

Şi pentru că ne mai trebuie o generaţie pentru a ajunge la a patra, de anul trecut, găsim pe listele oficiale ale motociclismului un nou Pascotă. Al cincilea numeric, al patrulea din aceiaşi linie genealogică. Patrick Ionel Pascotă. Care la 6 ani îşi face debutul în curse, în 2013. Un an mai târziu câştigă primul titlu de campion regional la motocross clasa 50. Ghiciţi ce număr are pe motocicletă? 20!

Sursa: andreiciobica.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi cei dintâi, a fost valabilă...

VIDEO Documentarul Pascota – cea mai titrata familie de sportivi din istoria motorsportului romanesc

Cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România, familie care a...