Ionel Pascotă este din nou Campion Național. Cum a devenit cel mai titrat sportiv din istoria motociclismului românesc

- Advertisement -

Asaltul final pentru un titlu de Campion a fost dat de Ionel Pascotă la ultima etapă a Campionatului Național de motociclism viteză al României, care s-a desfășurat duminică pe circuitul Slovakiaring, din Slovacia.

Cursa nu a reprezentat un cumul prea susținut de emoții pentru timișoreanul Ionel Pascotă, care și-a adjudecat și această etapă, reușind să-și treacă în palmares, la finalul ei, un nou titlu de Campion Național.

Totodată Ionel Pascotă a devenit cel mai premiat sporti din motociclismul românesc, reușind să-l depășească pe Ernest Mulner un fost mare Campion al României, care avea un total are 29 de tituri din care 18 individuale, 10 pe echipe si unul Balcanic. Cu actuala performanță, Pascotă a ajuns la 31 de titluri individuale și unul pe echipe, totalizând 32 de succese de final de an competițional din care 22 sunt numai titluri de Campion Național al României, un record dacă nu imposibil, extrem de greu de doborât.

Clasamentul piloților, la clasa Supersport, la finalul Campionatului Național din 2014, este următorul: locul 1, Ionel Pascotă, de la Pascotă Racing Team, urmat de Adrian Ciușdea, de la Steaua București, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a situat un alt sportiv de la Pascotă Racing Team, Titus Cun.

”Sunt foarte bucuros că am reușit să mai adaug un titlu de campion la palmaresul meu. Este un rezultat foarte bun și chiar dacă sezonul competițional s-a încheiat vreau să mai particip la o cursă, în această toamnă. Sunt pregătit să merg la ultima etapă a Romanian Superbike, care se ține la Adâncata, pe noul circuit” a mărturisit proaspătul Campion Național, Ionel Pascotă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi...

Captură record de droguri în România: peste 2,5 tone de cocaină

Polițiștii români au descoperit și confiscat peste 2,5 tone...

REUȘITELE se țin scai de familia Pascotă. Patrick, campion național

Victoriile se țin lanț în familia Pascotă. La doar...

Din aceeași categorie

Categorii Populare