Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportIonel Pascotă este din nou Campion Național. Cum a devenit cel mai...

Ionel Pascotă este din nou Campion Național. Cum a devenit cel mai titrat sportiv din istoria motociclismului românesc

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asaltul final pentru un titlu de Campion a fost dat de Ionel Pascotă la ultima etapă a Campionatului Național de motociclism viteză al României, care s-a desfășurat duminică pe circuitul Slovakiaring, din Slovacia.

Cursa nu a reprezentat un cumul prea susținut de emoții pentru timișoreanul Ionel Pascotă, care și-a adjudecat și această etapă, reușind să-și treacă în palmares, la finalul ei, un nou titlu de Campion Național.

Totodată Ionel Pascotă a devenit cel mai premiat sporti din motociclismul românesc, reușind să-l depășească pe Ernest Mulner un fost mare Campion al României, care avea un total are 29 de tituri din care 18 individuale, 10 pe echipe si unul Balcanic. Cu actuala performanță, Pascotă a ajuns la 31 de titluri individuale și unul pe echipe, totalizând 32 de succese de final de an competițional din care 22 sunt numai titluri de Campion Național al României, un record dacă nu imposibil, extrem de greu de doborât.

Clasamentul piloților, la clasa Supersport, la finalul Campionatului Național din 2014, este următorul: locul 1, Ionel Pascotă, de la Pascotă Racing Team, urmat de Adrian Ciușdea, de la Steaua București, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a situat un alt sportiv de la Pascotă Racing Team, Titus Cun.

”Sunt foarte bucuros că am reușit să mai adaug un titlu de campion la palmaresul meu. Este un rezultat foarte bun și chiar dacă sezonul competițional s-a încheiat vreau să mai particip la o cursă, în această toamnă. Sunt pregătit să merg la ultima etapă a Romanian Superbike, care se ține la Adâncata, pe noul circuit” a mărturisit proaspătul Campion Național, Ionel Pascotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat...

Lucian Miron, legitimat la CSU UVT Timisoara, campion national la sah, in 2019

Cunoscuta expresie - cei din urmă care vor fi cei dintâi, a fost valabilă...

VIDEO Documentarul Pascota – cea mai titrata familie de sportivi din istoria motorsportului romanesc

Cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România, familie care a...