O clădire din Piața Libertății ar putea fi DEMOLATĂ parțial! Ce ridică CJ Timiș în locul acesteia VIDEO

- Advertisement -

Consiliul Judelean Timiș mai face o ”afacere” excelentă cu statul român, sau mai precis cu Ministerul Apărării Naționale. Președintele CJ Timiș a anunțat oficial că instituția pe care o conduce a primit aprobarea pentru preluarea Garnizoanei Timișoara (clădirea albă din imaginea de mai sus). După ce a ”pus mâna” pe Aeroportul Internaional Timișoara, dar și pe multe alte instituții, între care Spitalul CFR, Consliul Județean pregătește un ”tun” în ”buricul târgului”. ”Vreau să vă spun că am primit aprobarea pentru a prelua Garnizoana Timișoara, care va trece în patrimoniul Consiliului Județean. Am discutat deja în comisii și sper să nu fie același circ la ședința Consiliului Județean, cum a fost la ședința trecută. Aprobarea de la minister este pentru toată construcția din spate de la Modex, dar mai trebuie să ne dăm acordul pentru preluare. Vom muta ce este acolo, vom găsi o altă soluție” a confirmat Bojin, fericit, președintele CJ Timiș apreciind că: ”este un lucru bun atunci când putem să aducem către casă, ca să spun așa, anumite locații și indiferent dacă ele vin la Primăria Timișoara sau la Consiliul Județean, cred că sunt bine-venite” a precizat Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Biblioteca Județeană Timiș ar putea fi ”reîntregită”

”Prima idee pe care vrem s-o punem în practică acolo ar fi Biblioteca Județeană, care are la ora actuală 23 sau 24 de locații, spații care sunt folosite cu titlu de bibliotecă. În aceste condiții eliberăm și acele spații și vom putea crea o bibliotecă în perioada 2015-2020. Nu așa cum avem la ora actuală, într-o grămadă de locații, unele dintre ele fiind într-o stare jalnică din punct de vedere al construcției respective, care nu se mai pretează pentru a fi folosite” a precizat ”șeful” de la CJ Timiș.

Una dintre cele mai vechi clădiri, aproape de demolare

Un prim deers pe care vrea Bojin să-l facă în privința clădirii Garnizoanei, după preluarea imobilului, ar fi demolarea unei părți a clădirii. ”O parte din imobil va fi demolat, însă trebuie să vedem cum va fi posibil, pentru că el apare ca monument istoric. Va fi dat un proiect, în lucru, la arhitecți” a precizat președintele Consiliului Județean Timiș.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=QO__UcSiMdU&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare