Doi tineri, reţinuţi de poliţişti după ce au SPART cinci apartamente din Timişoara. Vezi ce pagube au creat hoţii FOTO

- Advertisement -

Vineri, 27 iunie 2014, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi tineri, unul în vârstă de 20 de ani, din localitatea Maceonia, judeţul Timiş, iar cel cel de-al doilea în vârstă de 22 de ani, din comuna Uivar, bănuiţi de comiterea a mai multor furturi din locuinţe.

Între lunile martie şi iunie ale acestui an, cei doi timişeni ar fi pătruns în cinci locuinţe situate la parterul unor imobile din municipiul Timişoara, prin forţarea ferestrelor exterioare, iar din interior au sustras electronice, bani şi bijuterii. Prejudiciul creat de hoţi se ridică la aproximativ 25.000 de lei.

Pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, procedându-se, totodată, şi la reţinerea pentru 24 de ore a celor doi. Cu puţin timp în urmă, tinerii au fost duşi de poliţişti pentru a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi, aceştia încercând totodată şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a preveni furturile din locuinţe poliţiştii recomandă:
– La plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră!
– În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă!
– Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!
– Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului!
– Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!
– Dacă alegeţi să montaţi un sistem de alarmare în interiorul locuinţei dumneavoastră, contactaţi firme specializate în acest domeniu!
– Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pentru o perioada de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze periodic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră!
– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior!
– În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia poştală!
– Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!
– Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare