Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ionel Pascotă a câştigat a 4-a rundă a Romanian Superbike

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La finele săptămânii trecute, în Slovacia, a avut loc a patra etapă din Romanian Superbike. Echipa timişeană Pascota Racing Team Giroc.a fost prezentă în cadrul competiţiei cu sportivii Aron Romocea, Simuţ Cosmin la clasa 600 Supersport şi Ionel Pascotă la clasa 1000 Superbike.

Ziua de sâmbătă, dedicată calificărilor l-a avut lider pe Ionel Pascotă cu toate că acesta a întâmpinat mari probleme la suspensia faţă a motocicletei. Pe locul doi s-a aflat Cătălin Cazacu – Taifun Racing şi pe poziţia a treia a fost Ionuţ Mistode – BGS Motorsport.

Cea de-a doua zi, duminică, fiind şi ziua cursei, a început prin încercarea setării motocicletei să funcţioneze în parametri optimi şi să se elimine problemele suspensiei faţă. Startul cursei a avut loc în jurul orei 16:00, iar concurenţii au avut de efectuat 10 ture de circuit. După prima tură Pascotă a ales să rămână pe poziţia a doua până spre finalul cursei după care să atace prima poziţie şi să câştige cursa, lucru care s-a şi întâmplat.

Rezultatele finale ale cursei au fost:
1. Ionel Pascotă – Pascotă Racing Team Giroc;
2. Cătălin Cazacu – Taifun Racing;
3. Daniel Vargolici – Amkart Racing.

La clasa 600 Rokies, Simuţ Cosmin câştiga locul 1, iar Aron Romocea termină cursa pe locul 5 la clasa Supersport.

„A fost o cursă foarte dificilă pentru că nu am mai păţit aşa ceva până acum, să nu pot regla furca faţă a motocicletei. Împreuna cu Mircea, mecanicul meu, am încercat toate variantele posibile pentru a regla motocicleta şi a avea o cursă mai uşoară dar nu am reuşit în totalite. În acestă competiţie nu participăm în acest an, dar am participat la această cursă pentru antrenament. Din păcate, ajunşi acol,o au apărut alte probleme neprevăzute şi tot ce ne-am dorit a fost să reparăm motocicleta şi să câştigăm cursa. Problema nu am remediat-o dar cursa am câştigat-o. Este bine că am fost prezenţi şi am aflat de acestă problemă înainte de următoarea etapă de Campionat Naţional şi avem timpul necesar pentru a ne pregăti. Următoarea etapă importantă va fi săptămâna viitoare şi va conta pentru Campionatul European de Est. Aceasta se va desfăşura la Plevna, în Bulgaria, unde mă aflu pe locul 1 în Campionat la clasa 600 Supersport” – a declarat Ionel Pascotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisoreanul Catalin Cazacu revine pe micile ecrane, cu ”Vulturii de noapte”

Emisiunea ”Vulturii de noapte” prezentată de timișoreanul Cătălin Cazacu și de Victor Slav, alături...

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit, etape care au contat...

VIDEO Documentarul Pascota – cea mai titrata familie de sportivi din istoria motorsportului romanesc

Cea mai titrată familie din istoria sporturilor cu motor din România, familie care a...