La finele săptămânii trecute, în Slovacia, a avut loc a patra etapă din Romanian Superbike. Echipa timişeană Pascota Racing Team Giroc.a fost prezentă în cadrul competiţiei cu sportivii Aron Romocea, Simuţ Cosmin la clasa 600 Supersport şi Ionel Pascotă la clasa 1000 Superbike.

Ziua de sâmbătă, dedicată calificărilor l-a avut lider pe Ionel Pascotă cu toate că acesta a întâmpinat mari probleme la suspensia faţă a motocicletei. Pe locul doi s-a aflat Cătălin Cazacu – Taifun Racing şi pe poziţia a treia a fost Ionuţ Mistode – BGS Motorsport.

Cea de-a doua zi, duminică, fiind şi ziua cursei, a început prin încercarea setării motocicletei să funcţioneze în parametri optimi şi să se elimine problemele suspensiei faţă. Startul cursei a avut loc în jurul orei 16:00, iar concurenţii au avut de efectuat 10 ture de circuit. După prima tură Pascotă a ales să rămână pe poziţia a doua până spre finalul cursei după care să atace prima poziţie şi să câştige cursa, lucru care s-a şi întâmplat.

Rezultatele finale ale cursei au fost:
1. Ionel Pascotă – Pascotă Racing Team Giroc;
2. Cătălin Cazacu – Taifun Racing;
3. Daniel Vargolici – Amkart Racing.

La clasa 600 Rokies, Simuţ Cosmin câştiga locul 1, iar Aron Romocea termină cursa pe locul 5 la clasa Supersport.

„A fost o cursă foarte dificilă pentru că nu am mai păţit aşa ceva până acum, să nu pot regla furca faţă a motocicletei. Împreuna cu Mircea, mecanicul meu, am încercat toate variantele posibile pentru a regla motocicleta şi a avea o cursă mai uşoară dar nu am reuşit în totalite. În acestă competiţie nu participăm în acest an, dar am participat la această cursă pentru antrenament. Din păcate, ajunşi acol,o au apărut alte probleme neprevăzute şi tot ce ne-am dorit a fost să reparăm motocicleta şi să câştigăm cursa. Problema nu am remediat-o dar cursa am câştigat-o. Este bine că am fost prezenţi şi am aflat de acestă problemă înainte de următoarea etapă de Campionat Naţional şi avem timpul necesar pentru a ne pregăti. Următoarea etapă importantă va fi săptămâna viitoare şi va conta pentru Campionatul European de Est. Aceasta se va desfăşura la Plevna, în Bulgaria, unde mă aflu pe locul 1 în Campionat la clasa 600 Supersport” – a declarat Ionel Pascotă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.