SUPER FOTO Taifun Racing a făcut spectacol la Hungaroring, cea mai importantă etapă din sezonul 2013, cu zeci de fani, de la Timişoara, în tribune

- Advertisement -

În perioada 9-11 august 2013 s-a derulat evenimentul central al sezonului 2013. Acesta a avut loc în Ungaria, pe circuitul Hungaroring (Ungaria), etapa fiind a cincea din cupa Dunlop Romanian Superbike. Echipa timişoreană a fost prezentă la această etape cu cel mai mare număr de piloţi: Cătălin Cazacu la clasa Superbike, Cosmin Costescu la clasa Supersport, Florin Neacşu şi Valentin Sută la clasa Rookies 1000, Valentin Uritescu, Cătălin Cancel, Ovidiu Cancel şi Florin Rusz la clasa Rookies 600 şi israelianul Shay Gueeta la clasa Rookies 600.

La această etapă, în cadrul evenimentului „Open Lane” care a început în cursul zilei de sâmbătă, boxele echipei au fost deschise pentru vizitatori, ei onorând în număr mare invitaţia de a simţi de aproape tensiunea competiţiei.

După antrenamentele şi calificările organizate vineri şi sâmbăta liderul clasamentului intermediar, Cătălin Cazacu concurând pe o motocicletă BMW S 1000 RR, a fost cel mai rapid pilot din clasa Superbike şi a plecat în cursa de duminica din Pole Possition. „A fost un weekend deosebit care a început cu emoţii pentru mine. Cu câteva zile în urmă am avut probleme tehnice la motocicletă, iar acestea au fost rezolvate abia vineri dimineaţa. Am intrat în primul antrenament, unde au apărut mici probleme electronice, pe care însă echipa a reuşit să le rezolve şi am obţinut o motocicletă perfect funcţională. Sâmbătă am fost încântat să fac calificările fiind susţinut de zeci de invitaţi şi am reuşit să fiu cel mai rapid. În ziua cursei, duminică, am fost în formă maximă şi am reuşit o cursă excelentă, cel mai rapid tur al meu fiind parcurs în 1:53.678. Din acest moment toate gândurile mele se îndreaptă către câştigarea sezonului în 2013” a declarat fericit Cazacu.

Spre deliciul numeroasei asistente, acesta a câştigat etapa cu un avans substanţial faţă de pilotul ajuns pe locul secund, el dominând de o manieră categorică întreaga cursă de la categoria Superbike. În ceea ce priveşte clasamentul general, cu un avans de 20 de puncte înaintea locului secund, Cătălin pare a-şi fi asigurat deja opţiunea pentru câştigarea acestui sezon.

Hungaroring este un circuit de tradiţie pentru sportivii romani. Este cunoscut mai ales pentru faptul că aici se organizează una dintre etapele de Formula 1 dar şi alte competiţii de talie mondială. Circuitul este unul „Stop & Go” datorită linilor drepte asociate cu viraje strânse.

La clasa Supersport pe o motocicletă Yamaha R6, pretendent la locul 1, a concurat Cosmin Costescu. „Un week-end plin pentru mine. A fost încântător să parcurg traseul urmărit fiind de zeci de persoane care au fost prezente pentru a ne susţine. Am reuşit să termin calificările pe primul loc şi am pornit în cursă din Pole Possition. Nu am fost ferit de probleme tehnice. Vineri pe o temperatură de peste 40 de grade l-a umbră a pleznit radiatorul şi a trebuit să reintru cu unul de rezervă subdimensionat. La start am avut probleme din acest motiv şi am pierdut imediat avantajul locului întâi, intrând al treilea în primul viraj. Din acel moment am făcut o cursă de recuperare derivând printre piloţii de la clasa Superbike. În turul doi am trecut pe locul doi şi am păstrat această poziţie până la final. Mai sunt două etape şi matematic am şanse să închei sezonul pe prima poziţie” a confirmat managerul echipei timişorene, Cosmin Costescu.

Florin Neacşu înscris la clasa 1000 Rookies a făcut o cursă bună şi a urcat pe podium pe poziţia a doua. Suporterii echipei care au făcut deplasarea la Hungaroring nu au fost uitaţi. Printre surprizele pregătite pentru ei în cadrul evenimentului „Open Lane” s-a numărat şi „Paddock Longue”. Astfel într-o atmosferă deschisă, echipa şi invitaţii au petrecut sâmbătă seara câteva ore plăcute, cu muzica bună şi multă distracţie. „Zecile de invitaţi care ne-au onorat cu prezenţa ne permit să concluzionăm că evenimentul gândit de noi a fost unul reuşit. Sperăm ca an de an să reuşim să repetăm acest eveniment la Hungaroring, circuit care oferă multe facilităţi pentru vizitatori. Tot cu ocazia acestei etape în boxele echipei au fost prezenţi peste 15 sportivi. Cei trei sportivi care au urcat pe podium au mulţumit astfel întreaga asistenţă şi în acest moment Taifun Racing este una dintre cele mai puternice echipe româneşti” a mai declarat Costescu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Timisoreanul Catalin Cazacu revine pe micile ecrane, cu ”Vulturii de noapte”

Emisiunea ”Vulturii de noapte” prezentată de timișoreanul Cătălin Cazacu...

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...

Din aceeași categorie

Categorii Populare