„Urşii” au fost mai slabi ca „leii”. BC Timişoara 86-61 BC Timba Timişoara în derby-ul timişorean de baschet

0
878

BC Timişoara s-a impus în derby-ul oraşului de pe Bega, la baschet masculin, disputat din nou după o pauză de aproape 40 de ani. „Leii din Banat” au dat piept cu „Urşii” de la Timba, elevii lui Jovanovic reuşind să se impună cu 86-61, însă partida nu le-a stat la discreţie aşa cum, poate, o arată scorul.

Chiar dacă Sala Constantin Jude a fost plină, atmosfera din tribune a fost mai degrabă una de operă, însă chiar şi aşa, baschetbaliştii şi-au văzut frumos de joc, pe parchet fiind un spectacol adevărat.

BC Timişoara a început meciul mai slab, „urşii” preluând conducerea destul de repede, aceştia reuşind să-şi menţină superioritatea inclusiv la finalul primului sfert, scorul primei părţi a întâlnirii fiind 21-26, avantajul fiind de partea oaspeţilor (BC Timba). Văzuţi în inferioritate, pe tabelă, „leii” şi-au scos colţii reuşind să reducă din handicap, pauza mare prinzându-i pe elevii lui Srdjan Jovanovic la egalitate de puncte cu „urşii”, 41-41.

Pauza mare a fost mai benefică pentru alb-violeţi, aceştia fiind mai montaţi în partea secundă a jocului, ceea ce avea să se vadă şi pe tabela de marcaj. BC Timişoara lua avans, iar la finalul a 30 de minute de joc, „leii” conduceau cu şase lungimi, 57-51, pentru ca ultimul sfert să facă diferenţa dintre cele două formaţii, alb-violeţii distanţându-se la 25 de puncte până la final, 86-61.

Cel mai bun „leu” a fost, din nou, Zlatko Jovanovic, componentul BC Timişoara reuşind să marcheze 22 de puncte, urmat Archie – 19, Delvon Johnson – 16, Djerasimovic – 10, Sarovic – 9, Jelenic şi Popescu cu câte 4 reuşite şi Căpuşan – 2.

În tabăra „urşilor” cel mai bun marcator a fost Jordan Glynn, cu 15 puncte, Huckaby şi Johnson cu câte 12 reuşite, Czmor – 9, Chief şi Milovic cu câte 6 puncte, Grubisic – 1.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.