Ionel Pascotă și-a ”găsit” o cursă în Qatar! Locul INCREDIBIL obținut de motociclist, fără să se antreneze!

- Advertisement -

Motociclismul românesc este încă în hibernare, motiv pentru care piloții care nu mai au răndare debutul sezonului competițional au început să-și ”caute” curse prin lume! Este și cazul lui Ionel Pascotă, care, în șaua unei Yamaha R6 de clasă Supersport ”s-a dat în spectacol”. Chiar dacă nu a putut participa la sesiunea de antrenamente desfășurată vineri, deoarece motocicleta sa nu a putut ajunge în timp util la circuit, având dificultăți în a trece granița și nu avea idee despre cum arată pista pe care va concura, Pascotă a reușit să scoată timpul necesar calificării înca din prima tură din cele șapte parcurse în warm-up, asta după ce giroceanul a solicitat directorului de cursă să fie primit pe grilă.

Pascotă a luat startul oficial într-o cursă în care văzuse pentru prima dată circuitul Losail de la Doha, după numai șapte tururi efectuate, iar pe deaspra a fost obligat, conform regulamentului, să pornească de pe ultimul loc al grilei, mai exact de pe poziția 40, deoarece în cursele QSBK (Qatar Superbike) motocicliștii de la toate clasele aleargă în același timp.

Ionel avea în față adversari cu nume mult mai celebre, precum Anthony West, australianul care a câștigat curse în MotoGP, Alex Cudlin, tot australian, foarte rapid, specializat în curse de anduranță și Mashel al Naimi, unul dintre cei mai rapizi rideri din Peninsula Arabă. Cu toate acestea, riderul bănățean nu a fost impresionat nici de numărul mare al concurenților și nici de numele lor, și a început, încă din primul tur, ”urmărirea” adversarului aflat în permanență în fața sa, depășindu-și rivalii de pe pistă aproape în permanență.

Pascotă a terminat prima cursă a acestui an pe poziția a 5-a la clasa Supersport, asta deși nu se antrenase normal pe pista pe care nu mai ”călcase” niciodată. Cursa s-a desfășuart în nocturnă și a fost câștigată de principalul favorit, Anthony West.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

REUȘITELE se țin scai de familia Pascotă. Patrick, campion național

Victoriile se țin lanț în familia Pascotă. La doar...

Ionel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Circuitul Motor Park din comuna Adâncata (localitate situată aproape...

Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit...

Din aceeași categorie

Categorii Populare