AcasăStiriAdministratieLene de 400.000 de lei, la Timișoara. Pentru cine se majorează impozitele

Lene de 400.000 de lei, la Timișoara. Pentru cine se majorează impozitele

Proprietarii de terenuri din Timișoara nu pot fi convinși sub nicio formă să respecte legea. În baza noului Cod Fiscal impozitele pot fi majorate cu până la 500% pentru terenurile și imobilele care sunt lăsate în paragină. Urmare a controalelor efectuate, Poliția Locală Timișoara a aplicat aproape 200 de amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă acțiunile pe linia monitorizării situației terenurilor neîntreținute, neigienizate din Timișoara, unde există șanse de dezvoltare a plantelor alergene, categorie din care face parte și ambrozia. De la începutul anului un număr de 132 de proprietari de terenuri au fost sancționați contravențional, fiind aplicate 186 de sancțiuni în valoare totală de 319500 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou proprietarilor de terenuri să respecte prevederile HCL 371/2007 modificată și să ia măsurile de igienizare, îngrijire și cosire a vegetației de pe terenurile pe care le au în proprietate deoarece pe lângă sancțiunile aplicate, așa cum s-a mai menționat, în cazul neconformării, se întocmesc dosare care sunt înaintate Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara în vederea supraimpozitării cu până la 500% conform HCL 266/2016. De altfel, în cazul celor care nu s-au conformat celor impuse de polițiștii locali, respectiv să igienizeze proprietățile pe care le dețin, au fost deja întocmite dosare care au fost înaintate către Primăria Timișoara. Astfel au fost întocmite dosare pentru supraimpozitare în cazul a 12 terenuri de pe străzile St. O. Iosif, Streaua, Torontalului – 2 terenuri, Martir Dan Carpin, Armoniei – 2 terenuri, A. Coman- G. Alexandrescu, Zefirului, Inocențiu Klein, Liviu Rebreanu, Mihai Jora”, a anunțat Poliția Locală Timișoara.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente