incendiu-brancoveanu

Pompierii de la ISU Timiş continuă controalele în bazarul de pe strada Brâncoveanu. Acţiunile de verificare au fost demarate după ce duminica trecută un incendiu puternic a izbucnit la unul din magazinele din zonă. Un om şi-a pierdut viata în incendiul care a fost strâns în cateva ore bune. În doar trei zile, pompierii din Timişoara au aplicate amenzi usturătoare pentru neregulile găsite la comercianţi.

“În aceste controale, s-au verificat în mod special existența autorizației de securitate la incendiu, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, instalațiilor electrice și de încălzire, asigurarea condițiilor de intervenție, verificarea modului de instruire al personalului, reglementarea fumatului și oprirea funcționării în cazul încălcării grave a cerinței de securitate la incendiu.

În urma acestor controale, au fost verificați 13 operatori economici, fiind constate 38 de nereguli, pentru care s-au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 de avertismente și 15 amenzi contravenționale în cuantum de 150.000 de lei.
Principalele nereguli constate, au fost:
– lipsa autorizației de securitate la incendiu;
– exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice;
– căile de evacuare sunt îngustate prin amplasarea de materiale (manechine, confecții textile, încălțăminte, etc), care reduc lățimea liberă de circulație”, a informat ISU Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.