doina

„Teatrul Studenţesc Thespis se constituie într-o puternică alternativă la formele de teatru convenţionale. Mai mult decât doar teatru, devenind chiar o casă, o familie neobişnuit de numeroasă, Thespis-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangenţă cu fenomenul teatral, spectacular şi cultural în genere, posibilitatea de a se exprima liber, tinereşte şi mai presus de toate omeneşte”.Cam asta ar fi descrierea de pe site-ul oficial al teatrului studenţesc. Aceştia vor derula în acest weekend două spectacole de înaltă calitate.

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, se reia Iona, mono-drama lui Marin Sorescu. Ionel Mărginean va susţine acest one-man- sorescian despre viaţă, relaţia omului cu sine însuşi, cu semenii săi şi cu Dumnezeu. „Creaţia e o bâlbâială în faţa lui Dumnezeu. După ce a creat lumea în şase zile, el s-a simţit atât de epuizat încât nu a mai putut mişca un deget. A mai apărut oare ceva nou de atunci? Iată un exemplu de epuizare divină.” (Marin Sorescu).

Sâmbătă, de la ora 19, se prezintă un spectacol-document al timpurilor recente, după un text al dramaturgului Matei Vişniec – Despre sexul femeii că un câmp de luptă în războiul din Bosnia. Textul vorbeşte, prin actori, despre atrocităţile războiului din fosta Iugoslavie. Când oamenii au uitat că sunt oameni şi s-au transformat în reprezentanţi ai diferitelor etnii. Iar femeile au devenit instrumente de răzbunare.

Intrarea este liberă la toate spectacolele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.