Teatrul Thespis aduce două spectacole în acest weekend

0
551

„Teatrul Studenţesc Thespis se constituie într-o puternică alternativă la formele de teatru convenţionale. Mai mult decât doar teatru, devenind chiar o casă, o familie neobişnuit de numeroasă, Thespis-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangenţă cu fenomenul teatral, spectacular şi cultural în genere, posibilitatea de a se exprima liber, tinereşte şi mai presus de toate omeneşte”.Cam asta ar fi descrierea de pe site-ul oficial al teatrului studenţesc. Aceştia vor derula în acest weekend două spectacole de înaltă calitate.

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, se reia Iona, mono-drama lui Marin Sorescu. Ionel Mărginean va susţine acest one-man- sorescian despre viaţă, relaţia omului cu sine însuşi, cu semenii săi şi cu Dumnezeu. „Creaţia e o bâlbâială în faţa lui Dumnezeu. După ce a creat lumea în şase zile, el s-a simţit atât de epuizat încât nu a mai putut mişca un deget. A mai apărut oare ceva nou de atunci? Iată un exemplu de epuizare divină.” (Marin Sorescu).

Sâmbătă, de la ora 19, se prezintă un spectacol-document al timpurilor recente, după un text al dramaturgului Matei Vişniec – Despre sexul femeii că un câmp de luptă în războiul din Bosnia. Textul vorbeşte, prin actori, despre atrocităţile războiului din fosta Iugoslavie. Când oamenii au uitat că sunt oameni şi s-au transformat în reprezentanţi ai diferitelor etnii. Iar femeile au devenit instrumente de răzbunare.

Intrarea este liberă la toate spectacolele.

Spune-ţi opinia civilizat!