AcasăStiriSocialPeste 1.400 de AMENZI pentru cei care aruncă GUNOIUL pe domeniul public,...

Peste 1.400 de AMENZI pentru cei care aruncă GUNOIUL pe domeniul public, la Timisoara

Polițiștii locali au aplicat peste 1.400 de sancțiuni contravenționale de la începutul anului 2019 persoanelor care au fost surprinse abandonând deșeuri pe domeniul public, în capitala Banatului.

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazul celor care aruncă resturi pe străzi, unde contribuie la formarea de rampe clandestine de deșeuri, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare, cum ar fi ambalaje, chiștoace de țigări, coji de semințe etc. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au în atenție verificarea situațiilor în care sunt surprinse persoane abandonând deșeuri acolo unde sunt montate camere video în scopul identificării persoanelor care abandonează deșeuri și luarea măsurilor de sancționare cu sprijinul acestor imagini. Astfel de camere au fost montate în ultima perioadă în locații de pe străzile Snagov, Mureș, Al. Gorniștilor, Carol Davila, N. Lenau, Lascăr Catargiu, acestea fiind montate periodic acolo unde se constată sau sunt sesizări că se formează astfel de rampe clandestine de deșeuri.

De la începutul acestei luni au fost aplicate pentru abandonarea de deșeuri și aruncarea de resturi un număr de 97 sancțiuni contravenționale, iar de la începutul anului un număr de 1.439 sancțiuni în valoare de peste 442.000 lei, conform HCL 371/2007, Legea 24/2011 și Legea 211/2011 pentru astfel de fapte. ”Sancțiunile aplicate în aceste cazuri sunt între 500 și 2.500 lei, fiind sancționate atât persoane fizice cât și societăți comerciale. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Un sprijin real este primit și din partea cetățenilor responsabili care au sesizat frecvent astfel de nereguli la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare”, amintesc polițiștii locali din Timișoara.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente